OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Olvi lopettaa Sven Tuuva -kakkosoluen valmistuksen

with 3 comments

Iisalmen panimoyhtiö Olvi Oyj julkisti suomalaisen Sven Tuuva (3,5 %) -oluen kolme vuotta sitten, keväällä 2012. Valmistajan tarkoituksena oli tarjota kuluttajille mahdollisuus valita mieto olut. Nyt Olvi ilmoittaa lopettavansa kakkosoluen tappiollisen valmistuksen.

– Koko kolmen vuoden aikana Sven Tuuva -olut on ollut Olville tappiollinen, mikä johtuu erikoistuotteen pienistä tuotantoeristä, markkinointijohtaja Olli Heikkilä kertoo.

– Liiketaloudellisin perustein tuote olisi pitänyt lopettaa jo kaksi vuotta sitten. Kuluttajille haluttiin kuitenkin antaa riittävästi aikaa omaksua uusi kulutustottumus.

Alusta saakka vaisu myynti on laskenut jatkuvasti koko elinkaaren ajan.

Olvin Sven Tuuvan lisäksi markkinoilla on toinen suomalainen kakkosolut, Hartwallin Lahden tuotantolaitoksen valmistama Sininen (3,5 %).

* Lue OLUTVERKON Testiryhmien arvioita suomalaisista kakkosoluista

KOMMENTTI: Miedon Sven Tuuva -kakkosoluen tuotannon lopettamista voi pitää valitettavana, suomalaista olutkulttuuria köyhdyttävänä uutisena.

Päivittäistavarakaupan alkoholijuomien alkoholipitoisuuden alentamista nykyisestä 4,7 prosentin rajasta on pidetty oleellisena alkoholipoliittisena toimenpiteenä. Mutta kuluttajia (noin) miedot juomat, ainakaan oluet, eivät kiinnosta.

Olvin päätös on valitettava, mutta hyväksyttävä.

Lienee totta, että suuri panimo ei pysty valmistamaan pieniä erikoiseriä, edes palvelu- tai kulttuurituotteina.

Olutkulttuurin eli juomatapojen kehittämisessä on vielä paljon tekemistä.

OLUTVERKON Toimitustiimi

* Sven Tuuva, Olvi Oyj, Iisalmi
3,5 %-til.,vaalea lager, täysmallasolut
Tölkki 0,5 l. Vähittäismyyntihinta 2,35 e. (OLUTVERKKO, 2012)

 

Kotimainen ns. kakkosolut on mainio kokeilu ja panostus keskusteluun marketoluiden alkoholipitoisuuden alentamisesta. Väri on vaalea, keltainen, kirkas. Vaahto on vitivalkoinen, erittäin runsas, tiheä, harvakuplainen, jättää pitsikuvioita, haihtuu lopulta kokonaan pois. Tuoksu on vaisu, maltainen, makea. Maku on kevyehkö, maltainen, pehmeä, maukas. Kokonaisuus on yllättävän luonteikas ja maukas. Parasta koko projektissa on tietenkin 3,5-prosenttisen oluen valmistaminen Suomessa. Kysymyksessä on lähes ainutlaatuinen tuote, jonka kaltaista ei ole ollut pysyvässä tuotannossa aikoihin. Onnistuneena täysmallasoluena Sven Tuuva on mainio puheenvuoro päivittäistavarakaupan alkoholikeskusteluun. Kiinnostava nähdä, miten pitkään kuluttajat ovat kiinnostuneita tästä kevättalven 2012 uutuudesta.

Nimi Sven Tuuva tulee J.L. Runebergin runoelmasta Vänrikki Stoolin tarinat, jossa Sven esiintyy päättäväisen hurjana sankarina Koljonvirran taistelussa. Olvi on valmistanut muitakin Stoolin henkilöiden mukaan nimettyjä oluita, tunnetuin tietenkin Sandels, aiemmin myös Döbeln. Kotimainen ”kakkosolut” sopii ruokapöydän yleisjuomaksi ja myös kesäiseksi helpoksi janojuomaksi tai saunajuomaksi.   

Mainokset

Written by Toimittaja

03.03.2015 klo 11:13

3 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ilman muuta suomalaiset siirtyisivät nk. ”folkööliin”, mikäli sitä olisi saatavilla, näin uskoivat ainakin elämän pikku nautintoihin suopeasti suhtautuvat THL, Valvira, Ehyt ry…. vai mitenkäs se nyt menikään???

  Tykkää

  Risto Reipas Kalliola

  03.03.2015 at 16:27

 2. Mitä loppuuko Suomesta kakkosoluen valmistus! Oliko koko juoma vain Seppo K:n tietojen avulla suoritettu etuotto? Nyt kun laimennusprojekti kaatui, ei kakkosella ollut enää tarvetta.

  Tykkää

  Tapani Tompuri

  03.03.2015 at 16:22

 3. Tuota ei vissiin ole ollut kylmässä, noin niinkuin keskimääräisesti? Alkoholitontakaan ei yleensä saa kylmänä, 4,7-juomaa lähes aina.

  Tykkää

  Öjvind Strömsholm

  03.03.2015 at 16:18


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: