OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut 08-15: Huolellisesti humaloitu riisiolut lämmittää talviviimassa

leave a comment »

Piraat Triple Hop, Brouwerij Van Steenbergen, Ertvelde, Ghent, Flander, Belgia 

Pisteitä: 93 / 100.

* Osallistu: OLUTKANSANÄÄNESTYS – valitse kaikkein maukkain ja maistuvin kausiolut jouluna 2014!

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot alusta alkaen.

Väri on vaalea, keltainen, samea, kestävä. Vaahto on valkoinen, runsas, tiheä. Tuoksu on hedelmämäinen, tasapainoinen. Maku on täyteläinen, pehmeän hedelmämäinen, maustemainen, pippurimainen, yrttimäinen, tasapainoinen, tyylipuhdas belgialainen ale. Jälkimaku on pitkä, vahva, lämmittävä.

Valmistusainekset ovat pilsner-mallas, neljä erilaista humalalajiketta, riisi, sokeri ja karamelliväriaine. Perusmerirosvo-olueen (Piraat 10,5 %) lisätään humalia kolmessa (’triple’) vaiheessa, Saaz-, Tetra- ja kahdesti Aurora-lajikkeita. Lisäksi olut kuivahumaloidaan Cascade-lajikkeella.

Ruokajuomana jauhelihapihvi ja lihapullat valko- ja sienikastikkeen kanssa.

Jean-Baptiste De Bruin perusti vuonna 1784 De Peer -nimisen panimon. Hänen vaimonsa serkku peri panimon ja tämän tytär Margriet solmi avioliiton Ghentin panimokorkeakoulun mikrobiologian professorin Paul Van Steenbergen (k. 1962) kanssa. Paul työskenteli myöhemmin myös Delftissä Louis Pasteurin kanssa. Vuonna 1919 Paul muutti panimon nimeksi Brouwerij Bios.

Paulin ja Margrietin poika Josef Van Steenberge syntyi vuonna 1914 ja varsinaisesti innostui oluenteosta vasta 64-vuotiaana, 1970-luvulla. Hän sai Ghentissä sijaitsevan Augustijn luostarin (Augustijnenklooster, 1295) oluen valmistukseensa vuonna 1982: Augustijn Blonde (7,5 %), vuodesta 2009 myös Augustijn Donker Brune (8,0 %) ja Augustijn Grand Cru (9,0 %). Pian sen jälkeen markkinoille valmistuivat uudet vahvat uudelleenkäyneet oluet Gulden Draak (10,5 %) sekä Piraat (10,5 %) ja Piraat Triple Hop (10,5 %). Josefin poika Paul Van Steenberge tuli panimon johtoon vuonna 1990 ja 1998 hänen rinnalleen tuli sisaren poika Jef Versele, 7. polven oluentekijä.

J.T. LAAKSO

10,5 %-til., kantavierre 22,5 °P, katkeroainepitoisuus 27,1 EBU, väri 21,5 EBC, vaalea kolmesti humaloitu riisillä jatkettu pintahiivaolut, strong ale. Suositus tarjoilulämpötilaksi 8 ºC.

Kertalasipullo 0,33 l. Alkon vähittäismyyntihinta 4,56 €. Maahantuoja Diamond Beverages Oy, Vantaa..

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita.

Mainokset

Written by Toimittaja

16.02.2015 klo 10:38

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: