Helsinkiläisravintolan tavoitteena: Juuri oikea Maku
Helsingin keskustassa Punavuoressa toimiva ravintola Juuri keittiö & baari on rakentanut uuden ruokalistan yhteistyössä Maku Brewing -panimon kanssa. Tunnuksella ”Juuri oikea Maku” voi nauttia oluen seuraksi suunniteltuja annoksia ensi viikon torstaista alkaen parin viikon ajan, 19.2.-1.3.2015.
Viiniteemoilla ja illallisohjelmilla tunnetuksi tullut Juuri järjestää nyt ensimmäistä kertaa ohjelmaa myös olutteeman vaiheilla.
Juuri-ravintola avattiin 15.11.2004 kello 11, perustajina Ilja Björs ja Jarkko Myllymäki. Läheisessä liikehuoneistossa toimi vuosina 2010-12 pientuottajamyymälä Juuren Puoti. Vuonna 2011 avautui Latva baari, jonka valikoimassa viinien rinnalla on vakituisesti suomalaisia pienpanimo-oluita, monesti uutuustuotteita ensi kertaa. Juuri Nyt – Suomalaisen keittiön uudet klassikot -kirja (WSOY, 240 sivua, koonneet: Ilja Björs ilmestyi huhtikuussa 2014.
Maku Brewing (Jussi Olut Oy) on perustettu Tuusulassa vuonna 2013. Ensimmäiset tuotteet valmistuivat markkinoille loppukeväällä 2014. Viiden kaveruksen panimon Maku-johtaja on Jussi Tamminen, markkinoinnista ja myynnistä vastaa Henri Parviainen ja käytännön oluentekijä on Juhani Repo. Jukka ja Harri myyvät ja edustavat panimoa ulkomaita myöten. Panimo on alusta saakka halunnut jakaa makujaan ravintoloiden kanssa: ensimmäisten oluiden joukossa oli helsinkiläisellä Liuske-saarella toimivan kesäravintola Skifferin oma olut Skiffer Ale (4,5 %). Skiffer toimii myös Helsingin Erottajalla.
”Juuri oikea Maku”
Ravintola Juuren ja Maku Bewingin yhteistyömenu
19.2-1.3.2015
Herkkutattia, punajuurta ja kuttucheddaria
Maku: Amber Ale (4,5 %)
***
Luomunautaa ”raakaa voimaa”, mäntyä ja tyrniä
Maku: Golden Ale (4,5 %)
***
Ahvenanmaan taimenta ”sauna ja vihta”, fenkolia ja sinappia
Maku: SavuPorter (5,9 %)
***
Mantelikakkua, pähkinävoijäätelöä ja karviaista
Maku: India Pale Ale (7,3 %)
* Juuri keittiö & baari, Korkeavuorenkatu 27, Hki. Avoinna ma-pe 11-22, la 12-22, su 16-22.
Keittiö kiinni arkisin klo 14.30-16.
Vastaa