OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Panimoteollisuus tutki: Virosta tuodaan tuplasti enemmän olutta kuin haastattelututkimus osoittaa

leave a comment »

Viinaralli ja valtion verotulot, PanimoteollisuusSuomalaisten oluen tuonti Virosta on todennäköisesti suurempaa kuin viranomaisten tekemän matkustajatuontitutkimuksen tulokset osoittavat, Panimoliitto arvelee. Haastatteluihin perustuvan tutkimuksen mukaan suomalaiset toivat Virosta olutta noin 32 miljoonaa litraa vuonna 2013. Virossa tuotetusta oluesta jäi kuitenkin lähes 40 miljoonaa litraa yli oman kulutuksen.

Euroopan panimoliittojen kattojärjestön The Brewers of Europen äskettäin julkaiseman tilastoraportin mukaan vuonna 2013 Virossa valmistettiin olutta 147 miljoonaa litraa ja kulutettiin 97 miljoonaa litraa. Viron oluttuotanto oli siten 50 miljoonaa litraa suurempi kuin oluen kulutus. Viro vei olutta ulkomaille noin 50 miljoonaa litraa ja tuonti oli lähes 40 miljoonaa litraa. Näin ollen Virossa jäi olutta yli arviolta lähes 40 miljoonaa litraa.

– Oluen matkustajatuonti Suomeen kasvaa edelleen ja ravintolamyynti laskee, Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Elina Ussa– alan ja kotimaisen panimoelinkeinon tukemiseksi.

– Kilpailukyvyn ja työpaikkojen näkökulmasta tulisi Suomen olutvero laskea lähemmäs Viron tasoa ja saada matkustajatuonnin jatkuva kasvu pysähtymään ja veroeurot pysymään Suomessa.

Mainokset

Written by Toimittaja

09.01.2015 klo 11:56

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: