OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Suomalaisen oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut 01-15: Keskieurooppalainen moniulotteinen ale ei perustu Reinheitsgebotiin

leave a comment »

La Goudale de Noël, Les Brasseurs de Gayant, Douai Cedex, Ranska

Pisteitä: 87 / 100.

* Osallistu: OLUTKANSANÄÄNESTYS – valitse kaikkein maukkain ja maistuvin kausiolut jouluna 2014!

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot alusta alkaen.

Väri on puolitumma, ruskea, läpinäkyvä, kirkas. Vaahto on valkoinen, runsas, tiheä, jättää pitsikuvioita lasin reunoille. Tuoksu on hedelmämäinen.

Maku on täyteläinen, karamellimainen, hedelmämäinen, päärynämäinen, pehmeä.

Valmistusaineet ovat vaalea pale-, karamelli- ja suklaamaltaat, vehnä, riisi, Target-, Tettnang- ja Strisselspalt-humalat, mausteina korianteri, appelsiininkuori, rypälesokeri (dekstroosi), aromaattinen karamelli ja fruktoosi, lisukkeena vielä antioksidantti (askorbiinihappo).

Selvästikään tämä ranskalaisen olutkulttuurin osa ei kunnioita Reinheitsgebotia – joka periaatteessa kieltää suuren osan oluen valmistusaineksista! Modernissa oluenvalmistuksessa monet menneen ajan ”säännöt” – jopa olyttyylien kohdalla – ovat alkaneet menettää merkitystään.

Jouluolut on saanut Ranskan maatalousministeriön hopeamitalin vuonna 2014.

Ruokajuomaksi kepeän pehmeänä sopii oikein hyvin, esimerkiksi sienisalaatin kanssa.

Gyantin perhepanimo on toiminut vuodesta 1919. Nykyisin vuosituotanto on noin 19,4 miljoonaa litraa. Keskiajalla ’hyvää olutta’ kutsuttiin ranskaksi nimellä Goudale tai Goudalle eli siis ’good ale’. Tämän hyvän oluen myyjää, kapakoitsijaa kutsuttiin nimellä ’Goudalier’.

J.T. LAAKSO

7,2 %-til., kantavierre 17,2 °Plato, katkeroainepitoisuus 28 (Alko: 23,2) EBU, väri 28 (Alko: 25,5) EBC, puolitumma pullossa käyvä pintahiivaolut. Kausiolut. Suositus tarjoilulämpötilaksi  °C.

Magnumlasipullo samppanjakorkilla 0,75 l. Alkon vähittäismyyntihinta 7,99 €. Maahantuoja RedBev Oy, Hki.

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita.

Advertisements

Written by Toimittaja

29.12.2014 klo 08:56

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: