OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

BrewDog Bar tänään Helsinkiin – LISÄÄ tulossa!

leave a comment »

BrewDog baarissa on tunnelma korkealla jo avajaispäivän aattona. Tiskillä kansainvälisen BrewDog-baariketjun vetäjä Neil Taylor ja vasemmalla Helsingin ravintolapäällikkö Rasmus. © Kuva J.T.Laakso.

BrewDog baarissa on tunnelma korkealla jo avajaispäivän aattona. Tiskillä kansainvälisen BrewDog-baariketjun vetäjä Neil Taylor ja vasemmalla Helsingin ravintolapäällikkö Rasmus Suikki. © Kuva J.T.Laakso.

Skotlantilaisen panimon BrewDogin olutravintola avautuu tänään keskiviikkona (17.12.2014) Helsingin Viiskulmassa.

– Lähitulevaisuudessa avaamme pari uuttakin BrewDog Baria Suomessa, BrewDog Finland Oy:n Niklas Roiha pamauttaa Viiskulman baarin avajaisten aattona. – Katselemme sopivia tiloja T:llä alkavalta paikkakunnalta.

Loistouutisen kuulijat arvuuttelivat Tuusulaa – mutta Roiha ei suostunut edes vahvistamaan ”kumpaa T:tä” hän tarkoittaa.BrewDog Helsinki -kilpi tiiliseinällä.

BrewDog Barin sisustus on lämmittävän punk-henkinen. 1930-luvulla rakennetun liike- ja asuinkerrostalon kulmahuoneisto oli aiemmin Nordean ja Kansallispankin liikehuoneistona. Museoviraston suojelemat seinien osat on joko huolellisesti peitetty tai jätetty esille.

– Miesten wc on entinen pankkiholvi, jonka puolimetriset seinät näkyvät oviaukossa hyvin, Niklas Roiha esittelee. Holveja on myös kellarissa, joka on nyt varastona ja henkilökunnan tilana.

Tiskillä on upea 18 hanan rivistö. BrewDogin omien oluiden lisäksi on kiinnostava valikoima suomalaisia ja pohjoismaisia pienpanimo-oluita: Maku Brewing, Hiisi Panimo, Sori Brewing

– Omia oluita on tietenkin eniten hanoissa tai pulloissa ja uutuudet pyritään saamaan aina nopeasti valikoimaan, Roiha kertoo. – BrewDog valmistaa myös oluita, jotka tulevat jakeluun ainoastaan omien baarien kautta. Ja saattaapa tulla myös pelkästään BrewDog Helsingin hanaan tuleva tuote! Aloitusvalikoimassa ovat myynnissä alkuvuoden kohauttajan Hello My Name is Päivi -oluen viimeiset tynnyrit, jotka on nimenomaan säästetty tänne avajaisiin. 8,2-prosenttisen tyrnimarjaoluen uutta tuotantoerää ei ole tulossa.

© Kuva J.T. Laakso

© Kuva J.T. Laakso

BrewDog Bar opettaa suomalaisille asiakkaille myös uudet olutannosten mitat: perustuoppi on yksi pintti (0,568 litraa), pieni tuoppi on 2/3 pintti (0,379 l.) ja 1/2 pintti (0,284 l.). Lisäksi on valittavissa pieni maisteluannos: 1/3 pintti (0,189 l.).

Ja mikä tärkeintä: eri kokoiset tuopit on hinnoiteltu normaalin jakolaskutavan mukaisesti eli pienet ovat litrahinnaltaan samat kuin isotkin.

– Pyrimme edistämään vastuullista oluenkulutusta, siis suosimme maistelua ja vertailua, Roiha korostaa.

Roihan oma BrewDog -suosikki on uutuusolut Russian Doll (4,0 %), jonka asiakkaat äänestivät uuden baarin ensimmäiseen uutuushanaan. Ensimmäisen kerran Roiha maistoi vuonna 2007 perustetun panimon valmistamaa olutta pari vuotta sitten Suomessa, olutravintolassa tietenkin.

Esiintyjiä punkkaribaarissa ei tule olemaan. Heti oven oikealla puolella on koroke, joka vaikuttaisi sopivalta esiintymislavalta. – Ehkä korkeintaan joku trubaduuri, mies ja kitara saatetaan joskus ottaa, Niklas Roiha lupaa.

Taustamusiikia on, mutta ainakin testi-iltana se vaikutti sopivalta. Juuri siellä taustalla. Ensimmäinen kappalekin oli hengeltään juuri oikea tähän baariin: Doors-yhtyeen solistin Jim Morrisonin kohtalokas tulkinta Kurt Weillin ja Bertolt Brechtin Kerjäläisoopperasta.

300 neliömetrin liiketilassa on 100 asiakaspaikkaa. Kesällä Laivurinkadun ja Tarkk’ampujankadun kulmassa sijaisevalle katuosuudelle tulee muutamia ”ranskalaistyylisiä” terassipöytiä. – Sillälailla Punavuoren Ahvenen tyyliin, Roiha sanoo.

* Lue myös: BrewDog perustaa olutbaarin Helsinkiin.

* BrewDog Bar Helsinki, Tarkk’ampujankatu 20, Viiskulma, Hki. Avoinna ma-pe 14-02, la 12-02. Su suljettu.

Mainokset

Written by Toimittaja

16.12.2014 klo 19:05

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: