OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Kekrin kemuilla valoa kaamokseen

leave a comment »

KEKRI - suomalaista perinnettä!Lauantaina 1.11.2014 vietetään kansallis-perinteistä Kekri-juhlaa. Kekri tai ”köyri” merkitsee päättyneen kasvukauden sadonkorjuun juhlistamista ja samalla aletaan valmentautua joulun aikaan.

Maalaisyhteiskunnan aikana kekripäivän vietto huipentui olkisen kekripukin näkyvään polttamiseen, jota kaikki kyläläiset kokoontuivat seuraamaan.

Olutkulttuurin osalta kekrin viettoon kuuluu perinteisesti tuoreen sahdin ja oluen railakas nauttiminen. Nykypäivänä kekrinviettäjien saatavilla on laajoja valikoimia koti- ja ulkomaisia pimenevän syksyn kausituotteita, joten juomakulttuuria voi harrastaa myös rauhallisesti maistellen, vertaillen ja nauttien.

Oluen ja Sahdin Ystävien KEKRITAPAAMINEN järjestetään kekriviikonloppuna, tänä vuonna jo kymmenennen (10.!) kerran. Tapaamisten, keskustelujen ja maistelun lomassa järjestetään perinteinen SAHDINVAIHTO, jonka kautta sahdin ja kotioluen valmistajat pääsevät vertailemaan ja antamaan arvokasta palautetta tekijöiden tuotteista.

Tämän vuoden uutuus on osallistuminen Valoa kaamokseen – sytytä tuli, nauti valosta! -tempaukseen, johon haastetaan mukaan jo neljättä kertaa. Tulia ja (kaupunkikierroksella) lamppuja sytytellään ja poltellaan lauantaina 1.11.2014 kello 16-18 välillä. Tempaus on lähtenyt leviämään vuodesta 2011 alkaen Lopen ja Hausjärven kyliltä – siis Etelä-Hämeestä kuten niin moni muukin hauska ja mielenkiintoinen asia…

* Lue lisää: Oluen ja Sahdin Ystävien KEKRITAPAAMINEN – myös osallistumis- ja ilmoittautumisohjeet!
* Lue lisää: Valoa kaamokseen –  – sytytä tuli, nauti valosta! 

Gallows Birdin kotimaiset oluet eivät petä…

Espoon Niittykummussa toimivan olutravintola The Gallows Bird Pubin KEKRI-tapahtuma kotimaisine olutvalikoimineen käynnistyy lauantaina illalla.

Tilaisuudessa on elävää musiikkia, esiintyjäryhmä on Birds. Sunnuntaina iltapäivällä Oluen ja Sahdin Ystävien KEKRITAPAAMISEN osallistujat pääsevät mukaan opastettuun kotimaisten syysoluiden maisteluun.

Valikoimassa on 13 suomalaista panimoa ja niiltä kaksi sahtia, yksi pullosiideri, 23 olutta, joista kuusi pullossa. Hanaoluista kaksi on yhteistyöoluita.

The Gallows Birdin Kekrissä ovat mukana:

* Lammin Sahti Oy, Lammi, Hämeenlinna Lammin Sahti (7,5 %);
* Marja- ja Viinitila Pihamaa / Viini-Heila, Heinola / Asikkala: Pihamaan Sahti (9,0 %), Aito Omena Siideri (6,5 %) plo;
* Hopping Brewsters Oy, Kylmäkoski, Akaa: American Stout (n.6,0 %), Hopping Betty (6,4 %), Pale Ryeder (6,2 %) ja yhdessä Hate Brewingin kanssa Tasty Pumpkin (6,0 %);
* Panimoyhtiö Hiisi Oy, Palokka, Jyväskylä: Iku-Turso Imperial Stout (9,0 %), La Catrina (7,5 %), Mango Habanero IPA (6,2 %) ja yhdessä Rekolan Panimon kanssa Kaksi Kotia Pihlajanmarjaolut (6,3 %), Kyyttö Milk Stout (5,5 %) plo;
* Iso-Kallan Panimo Oy, Pielavesi: Oatmeal Stout (5,4 %), Syys-Rapa (5,8 %);
* Maku Brewing / Jussi Olut Oy, Tuusula: IPA (7,3 %) ja yhdessä Hopping Brewstersin kanssa Tasty Pumpkin (6,0 %);
* Rekolan Panimo Oy, Fiskari, Raasepori: Katajan Kuiske (6,3 %) ja yhdessä Hiisin kanssa Kaksi Kotia Pihlajanmarjaolut (6,3 %), Munkintie (6,7 %) plo;
* Vakka-Suomen Panimo Oy, Uusikaupunki: Prykmestar APA (5,2 %), Prykmestar Double IPA (8,5 %) plo;
* Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy, Laitila: Laitilan Kukko Pils (4,5 %), Laitilan Kievari Agricola (8,5 %) plo;
* Stallhagen AB, Godby, Ahvenanmaa: Stallhagen Historic Beer 1843 (4,5 %) plo;
* Ruosniemen Panimo Oy, Pori: Vapaaherra Kaskimäen Maalaispassio (5,7 %);
* Oy Sinebrychoff Ab, Kerava / Carlsberg Group, Tanska: Porter (7,2 %) plo;
* Rakuuna Olut Oy, Helsinki: Bryggeri Brewing Club II DIPA (8,0 %), Spezial (5,2 %).

Advertisement

Written by Toimittaja

22.10.2014 klo 14:06

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: