OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Ruotsalaisella humalalla maustettu olut tulee ensi kertaa markkinoille

leave a comment »

Tukholman Olut- ja Viskifestivaaleilla esitellään ensimmäistä kertaa Ruotsissa kasvaneilla humalilla aromatisoitu olut, Sigtuna Brygghusin valmistama Single Hop Pale Ale.

Ruotsissa, niin kuin Suomessakin, käsityöpanimot ovat hyvin kiinnostuneita oman maan raaka-aineista ja siis myös humalasta. Sitä on vain erittäin vaikea saada.

Sigtuna Brygghus ryhtyi yhteistyöhön Mariestadin ulkopuolella sijaitsevan Spännaregården-puutarhan kanssa. Gunilla Hellsten Bomanin johdolla Spännaregårdenilla kasvaa 300 humalasalkoa luonnonmukaista laatuhumalaa.

* Tietoa oluesta:  Single Hop Pale Ale, Brygghuset i Sigtuna AB, Arlandastad, Ruotsi

4,5 %-til., kantavierre ˚Pl, katkeroainepitoisuus  EBU, väri  EBC, vaalea pintahiivaolut, American Pale Ale eli APA, luomuolut, katkeroitu ruotsalaisilla luomuhumalilla. Suositus tarjoilulämpötilaksi 8-10 ºC. Uutuus 25.10.2014, Tukholman olutfestivaalit.
Kertalasipullo 0,33 l.

Single Hop Pale Ale esitetään myös muodossa Sigtuna Swedish Single Hop Organic American Pale Ale valmistetaan Spännaregårdenin kasvattamasta ruotsalaisesta luomuhumalasta. Maltaat ovat luomu-pilsner ja vaalea karamelli.

Nykypäivän ensimmäinen ruotsalaisilla humalilla maustettu ruotsalaisolut valmistuu markkinoille 25.09.2014. Stockholm Beer and Whisky Festival järjestetään 25.-27.09. ja 02.-04.10.2014. Systembolagetin valikoimaan olut tulee 07.11.2014 ja syksyn aikana eräisiin valikoituihin olutravintoloihin.

Brygghuset i Sigtuna AB on perustettu vuonna 2005 olutharrastajien (Peter Forss, David Meadows ja Håkan Lundgren) aloitteesta. Alussa toiminta oli harrastusluonteista 600 litran viikkotuotannolla. Vuosina 2009-11 panimo saatiin rakennettua kunnolla juomatarvike- ja maahantuontiyhtiö Galatea AB:n tuella ja yhteistyössä Galatean omistaman St: Eriks Bryggerin kanssa. Keittolaitteiston kapasiteetti kasvoi 3000 litraan.

Mainokset

Written by Toimittaja

17.09.2014 klo 12:43

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: