OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Supisuomalaista hemmottelua tutkittu: sauna, suklaa, olut

leave a comment »

Suomessa valmistetaan lähes kaikenlaisia tyylisuuntia edustavia oluita. Valinnanvaraa on myös saunajuomaksi. © Kuva J.T. Laakso

Suomessa valmistetaan lähes kaikenlaisia tyylisuuntia edustavia oluita. Valinnanvaraa on myös saunajuomaksi. © Kuva J.T. Laakso

Suomalainen hemmottelee itseään saunomalla ja herkuttelemalla. Suomalaisen Työn Liiton teettämän kyselyn mukaan miehet herkuttelevat nauttimalla suomalaista olutta ja naiset suklaata, jäätelöä tai ravintolaillallisen. Vastauksissa mainittiin juusto, kahvi, salmiakki sekä Koskenkorva.

Miehillä ja naisilla on erilaiset hemmottelutoiveet. Miehet nauttivat saunasta (57 %), oluesta (35 %) ja pihvistä (12 %). Naiset tarttuvat mieluiten Fazerin suklaaseen (42 %) ja jäätelöön (20 %) tai lähtevät ravintolaillalliselle (19 %).

– Naisten vastauksissa nousee esiin ruokaileminen ravintolassa, Suomalaisen Työn Liiton tutkimuspäällikkö Jokke Eljala analysoi.  – Ulkona syöminen onkin kaksinkertaistunut viimeisen 20 vuoden aikana maassamme.

– Ylipäänsä jos suomalaiset ostaisivat 10 eurolla kuukausittain enemmän suomalaisia tuotteita ja palveluita, syntyisi vuositasolla Suomeen 10 000 uutta työpaikkaa, Eljala laskeskelee.

Kyselyn tulokset perustuvat Suomalaisen Työn Liiton tilaamaan Sinivalkoinen jalanjälki -kampanjatutkimukseen. Taloustutkimus Oy:n tekemä kysely toteutettiin maaliskuussa 2014 ja siihen vastasi 1677 16–75-vuotiasta suomalaista kuluttajaa.

Mainokset

Written by Toimittaja

02.07.2014 klo 10:16

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: