OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Alkon uusi myymälä avattiin Espalla Helsingissä

leave a comment »

Alkon pääjohtaja Hille Korhonen oli mukana avaamassa Alkon uusinta, 350. myymälää Helsingin Espalla. © Kuva J.T. Laakso.

Alkon pääjohtaja Hille Korhonen oli mukana avaamassa Alkon uusinta, 350. myymälää Helsingin Espalla. © Kuva J.T. Laakso.

– Miltä olutvalikoima näyttää?, Alkon pääjohtaja Hille Korhonen kysäisee ennen kuin haastattelija on kunnolla ehtinyt tervehtiä. Ja onnitella: Tilaisuudessa juhlistetaan Alkon uuden 350. myymälän avajaisia tänään tiistaina (17.06.2014) aamupäivällä. OLUTVERKON toimittaja kuvailee valikoimaa niukaksi, mutta hyvin edustavaksi ja monipuoliseksi.

Alko Espa on alaltaan pieni, mutta tarjonta on erittäin monipuolinen. Juomien – viskit, konjakit, viinit, kuohuviinit ja oluet – lisäksi on juomien nauttimiseen tarvittavia välineitä, piknik-tarvikkeita ja lahjaesineitä. Aivan uusinta uutta on asiakkaiden käyttöön tarkoitetut näyttöpäätteet sekä hyllylappujen QR-koodit, joista voi vaikkapa tallentaa muistiin tuotekortteja.

– Alko palaa Espalle, Helsingin kaupunginmuseon erikoistutkija Martti Helminen tuumii huomattuaan Siwan yhteyteen avatun alkoholimyymälän. – Vieressä olevalla avoimella sisäpihalla oli pitkään Bensowin Alko, valtavan suuri myymälä tuolla pihan perällä.

Myymäläpäällikkö Ralf Winklerin työ muuttuu taustavalmisteluista julkiseksi avajaisista lähtien. © Kuva J.T. Laakso.

Myymäläpäällikkö Ralf Winklerin työ muuttuu taustavalmisteluista julkiseksi avajaisista lähtien. © Kuva J.T. Laakso.

– Oluthyllytkin kyllä vielä täydentyvät kunhan ehdimme saada kaikkia tuotteita, Alkon Espan myymäläpäällikkö Ralf Winkler kiirehtii mukaan keskusteluun. Winkler on asettunut avajaisissa kassan taakse. – Ensimmäinen kassaan lyöty tuote oli pikku pullo ranskalaista Croizet-konjakkia.

Grillikasvisten ja makkaran seuraksi

Alko Espan avajaisvieraiden joukossa kuljeskelee myös nuori mies nimeltään Vesa, Alkon juhlajuomaneuvoja.  – Tulevan viikonlopun ruokapöytään juhlajuomaksi neuvon valitsemaan tilanteeseen sopivan. Makkaran ja grillattujen kasvisten kanssa sopii varsinaisesta Suomesta tuleva luomupils (Vakka-suomen Panimo Oy: Prykmestar Luomu Pils 5,2 %, Alkossa 4,14 e / 0,5 l.). Siinä katkerointi ei ole hirveän voimakasta, joten lager-oluen juojillekin se sopii.

– Viineistä neuvon maistamaan jotain rosé-viiniä. Ne saattavat olla joskus hieman tanniinisiakin. Samoin Itävallan täyteläiset valkoviinit sopivat grillattujen kasvisten pintaan kehittyneen lievän makeuden kanssa.

Pääjohtaja Hille Korhonen kertoo Alkon uusista suunnitelmista oluiden, ja varsinkin pienpanimo-oluiden saatavuuden parantamiseksi.  – Tarkoitus on ottaa pienpanimoiden tuotteita paikallisiin ja alueellisiin valikoimiin. Aina ei tuottajan tarvitse välttämättä kantaa huolta valtakunnallisesta saatavuudesta.

– Tämä mahdollisuus on tietenkin kaikilla muillakin EU:n alueella toimivilla pienpanimoilla, Korhonen sanoo. – Alueelliseen valikoimaan tuotteet tulevat normaalin hakuprosessin mukaisesti ja laatua tarkkaillaan samoilla kriteereillä kuin tavallisestikin.

Korhosen mukaan uuteen järjestelmään voidaan päästä ensi vuoden (2015) aikana.

* Lue myös: Uusi Alkon myymälä on avoinna 24/7!

* Alko Espa, Etelä-Esplanadi 20, Helsinki. Avoinna ma-pe 9-20, la 9-18. Uusi myymälä on avattu 17.06.2014.

Mainokset

Written by Toimittaja

17.06.2014 klo 11:19

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: