OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Panimoiden alkuvuosi: Olut sinnitteli, virvoitusjuomat laskussa

leave a comment »

panimoliittotunnus Panimoliiton yritysten juomia myytiin alkuvuonna 2014 yhteensä 222,6 miljoonaa litraa. Oluen, siiderin, long drink -juomien, kivennäisvesien ja virvoitusjuomien kotimaanmyynti laski 4,8 miljoonaa litraa eli 2,1 prosenttia. Oluenmyynti laski vain 0,4 prosenttia, mutta virvoitusjuomien ja kivennäisvesien myynti 4,7 % ja 4,0 %.

Vertailuajankohta tammi-huhtikuu 2013 oli jo aiempiin vuosiin nähden historiallisen huono ja myynnin lasku jatkui edelleen tänä vuonna. Luvut perustuvat Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton jäsenyritysten myyntitilastoihin.

Panimoliiton jäsenyritykset myivät tammi-huhtikuussa 2014 olutta yhteensä 114,9 miljoonaa litraa. Edelliseen vuoteen verrattuna myynti laski 0,4 prosenttia.

Long drink -juomia myytiin yhteensä 10,9 miljoonaa litraa ja siideriä 8,8 miljoonaa litraa. Long drink -juomien myynti nousi 1,6 prosenttia ja siidereiden myynti laski 2,3 prosenttia.

Virvoitusjuomia myytiin 70,3 miljoonaa litraa. Myynti tippui 4,7 prosenttia. Kivennäisvesiä myytiin 17,7 miljoonaa litraa. Kivennäisvesimyynti laski 4,0 prosenttia.

Myynnin lasku oli erityisen suuri virvoitusjuomissa ja kivennäisvesissä, joiden veroa on nostettu reilun kolmen viime vuoden aikana kolme kertaa.

– Tämän vuoden alussa veronalaisten yritysten hallinnollista taakkaa lisättiin, kun vero porrastettiin kahteen eri tasoon ja sokerillisten juomien vero tuplattiin, Panimoliiton toimitusjohtaja Elina Ussa kuvailee.

Panimoliiton kotimaan myyntitilastossa ovat nyt ensimmäistä kertaa mukana myös uusien jäsenyritysten myyntiluvut.

* Panimo- ja Virvoitusjuomateollisuusliiton kokoamissa tilastoissa näkyvät Captol Invest Oy:n, Oy Hartwall Ab:n, Nokian Panimo Oy:n, Olvi Oyj:n,  Red Bull Finland Oy:n, Saimaan Juomatehdas Oy:n ja Oy Sinebrychoff Ab:n valmistamien ja maahantuomien tuotteiden myyntiluvut kotimaassa. Tilastoissa ei ole mukana muiden tuottajien kuten pienpanimoiden myyntilukuja, ei vientimääriä eikä muiden toimijoiden tuontilukuja. Suomalaisista panimoyhtiöistä Hartwall kuuluu tanskalaiseen Royal Unibrew-konserniin ja Sinebrychoff on osa tanskalaista Carlsberg-panimokonsernia. Red Bullin pääkonttori on Itävallassa.

Mainokset

Written by Toimittaja

03.06.2014 klo 01:15

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: