OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Olvi-säätiö lahjoittaa 2 miljoonaa uudelle lastensairaalalle

leave a comment »

Olvi‐säätiön hallitus on päättänyt tänään (28.05.2014) historiansa toistaiseksi suurimmasta yksittäisestä avustuksesta lahjoittamalla Stiftelsen Nya Barnsjukhusets Stöd – Säätiö Uuden Lastensairaalan Tuelle kaksi (2) miljoonaa euroa uuden lastensairaalan rakennushankkeen vauhdittamiseksi ja toteuttamiseksi.

Perusteluna lahjoitukselleen säätiön hallitus näkee, että yksi kansakunnan sivistyksen tunnusmerkeistä on sen suhtautuminen lapsiin ja heille luotaviin edellytyksiin turvatun elämän peruspuiden rakentamisessa.

– Kun Suomessa on Arvo Ylpön kautta luotu yksi maailman parhaista lastenhoitojärjestelmistä, tätä perintöä ei saa vaarantaa pikkupolitikoinnilla, hallituksen puheenjohtaja Paavo Jauhiainen perustelee lahjoitusta.

– Lastensairaalan tehtävänä on huolehtia niin valtakeskusten kuin maaseudun matalimpienkin majojen lapsien terveydestä odottamattoman kriisin kohdatessa. Juuriltaan itäsuomalaisen Olvi‐säätiön on ollut helppo nähdä sairaalahanke luontevana osana toimintaa.

Olvi‐säätiö on perustettu vuonna 1955, lähes 60 vuotta sitten. Kantavat siivet toiminnalleen säätiö on saanut taloutensa vahvistumisen myötä sen jälkeen kun Olvi Oyj listautui pörssiin, ja on menestynyt niin  koti‐ kuin ulkomailla poikkeuksellisen hyvin. Säätiö omistaa tällä hetkellä Olvi Oyj:n osakekannasta vajaat 16 %. Nämä ja muut onnistuneet sijoitukset ovat mahdollistaneet sen, että säätiö voi toteuttaa tänä päivänä säädekirjansa mukaista perustehtäväänsä varsin aktiivisella tavalla.

– OLVI‐säätiön lahjoitus on suurin yksittäinen säätiö‐ tai yrityslahjoitus hankkeelle. Olemme siitä äärimmäisen kiitollisia, Uuden Lastensairaalan tukiyhdistyksen ja säätiön puheenjohtaja Anne Berner kiittelee. – Se muistuttaa meitä kaikkia erityisesti tulevan lastensairaalan kansallisesta mandaatista: kyseessä on kaikkien lasten ja nuorten sairaala. Lahjoitus mahdollistaa osaltaan, että myös tulevaisuudessa voimme tarjota tasa‐arvoista ja huipputasoista erikoissairaanhoitoa kaikille sitä tarvitseville lapsille ja nuorille. Se on kiistaton arvo, josta meidän kaikkien tulee pitää lujasti kiinni.

– Sydämellinen kiitos Olvi‐säätiölle tästä lahjasta.

Uusi Lastensairaala 2017 ‐hankkeen tukiyhdistyksen varainhankinnan tavoitteena on kerätä 30 miljoonaa euroa. Lahjoituksien avulla Helsinkiin rakennetaan uusi valtakunnallinen lasten erikoissairaanhoitoon keskittynyt huippuyksikkö. Tavoitteena on kerätä puolet 30 miljoonasta yritys‐ ja yhteisölahjoituksilla. Sairaalan suunnittelutyö on täydessä vauhdissa ja rakentamisen on määrä alkaa vuosien 2014–2015 vaihteessa.

Tavoite on, että uusi sairaala on valmiina itsenäisyyspäivänä 2017, jolloin juhlimme 100‐vuotiasta itsenäistä Suomea.

* Lue myös, helmikuu 2013: Hartwall lahjoittaa miljoonan lastensairaalalle.

Mainokset

Written by Toimittaja

28.05.2014 klo 12:10

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: