OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Rekolan Panimo: Käsityöpanimo toimii nyt käsityöläiskylässä

leave a comment »

Tervaveneen veistäjä Jussi Nordling on airoissa ja Jari Leinonen huolehtii olutlaatikoiden kunnosta veneen lipuessa Fiskars-joen yläjuoksulta tilaajan luo. © Kuvat J.T. Laakso.

Tervaveneen veistäjä Jussi Nordling on airoissa ja Jari Leinonen huolehtii olutlaatikoiden kunnosta veneen lipuessa Fiskars-joen yläjuoksulta tilaajan luo. © Kuvat J.T. Laakso.

Vuonna 2011 perustettu Rekolan Panimo Oy on siirtynyt tämän vuoden alkukuukausina Keski-Uudenmaan Mäntsälästä Länsi-Uudenmaan Fiskariin. Persoonattoman kolkko teollisuuskylä on jäänyt historiaan ja panimon keittokattilat ja kypsytysastiat päästelevät maltaisia tuoksuaromeitaan nyt aidon käsityöläiskylän maisemassa.

Jari Leinonen on saanut ensimmäiset keitot valmiiksi uudella panimolla Fiskarissa.

Jari Leinonen on saanut ensimmäiset keitot valmiiksi uudella panimolla Fiskarissa.

Tänään torstaina (15.05.2014) toimitettiin ensimmäinen erä uuden panimon ensimmäistä uutuusolutta Ruukin Juhlaa (4,3 %) tilaajalle. Juuri avautunut uusi pubihenkinen Laundry Fiskars Café Bar toimii entisessä pesulassa, engl. laundry.

Aurinkoinen alkukesän lämpö juhlisti hienosti pienimuotoisen lämminhenkistä tapahtumaa. Veneenveistäjä Jussi Nordberg ja olutmestari Jari Leinonen lastasivat olutlaatikot Nordbergin valmistamaan soutuveneeseen ja laskettelivat yläjuoksulta muutaman sadan metrin matkan Laundrylle Fiskars-jokea pitkin. Matka sujui ripeästi ja turvallisesti – vain parin kävelysillan kohdalla  olutkuljettajat joutuivat vääntäytymään limbo-asentoon.

* Erittäin tarkasti ottaen Ruukin Juhla on jo toinen tuotantoerä uudessa panimossa: Minimaalisen pieni 20 litran erä uutuustuote Rekolan Sahtia (7,5 %) oli valikoimassa St. Urho’s Pubin Suomalaisilla Sahtipäivillä jo edellisenä päivänä keskiviikkona (14.05.2014).

Rekolan Panimon Puoti Fiskarissa.

Panimon Puodissa myydään paitsi korkinavaajia ja paitoja myös Rekolan mietoja (alle 4,7 %) oluita sekä Tervehauta Portterilla maustettua makkaraa. Ruukin Juhlan kaulassa Mindy Leinonen.

Mainokset

Written by Toimittaja

15.05.2014 klo 18:18

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: