OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Suomalaisen oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut 16-14: ”Maailman ensimmäinen ja paras” Mämmiolut on nyt tuhti musta stout

with 2 comments

Laitilan Kievari Mämmi Stout, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy, Laitila
Pisteitä: 94 / 100. Koff Porter -asteikolla 92 / 100
.

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot vuoden alusta alkaen.

* Osallistu OLUTKANSANÄÄNESTYKSEENValitse vuoden 2013 kaikkein maukkain ja maistuvin suomalainen uutuusolut!.

* Osallistu Suureen Portteriäänestykseen: Valitse vuoden 2013 maukkain ja paras suomalainen portteri – vaihtoehtoja peräti 34!

Innis&Gunn Toasted Oak IPA 2013 pullo

Laitilan pääsiäisolut Kievari Mämmi on tänä vuonna (2014) valmistettu aivan uudella tyylillä. Pintahiivaolut on nyt tuhti, tumma stout. Vuodesta 2009 valmistettu mieto Mämmi (4,3 %-til) ja vuodesta 2010 valmistettu vahva Mämmi (6,1 %-til. / 5,2 %-til.) olivat lager-oluita. ”Maailman ensimmäinen ja paras” mämmistout valmistetaan nyt ainoastaan vahvana olutravintolaversiona sekä Alkon kausivalikoimaan.

* Kaikkien Mämmiolutversioiden arviot löydät kyseisen vuoden kohdalta: OLUTVERKON olutarvioita -arkisto. – valitettavasti edelleen ilman kuvia…! Kiinnostuneille tiedoksi: Kievari Mämmi Stout on ehditty arvioita jo kolmessa OLUTVERKON testiryhmässä! Kaikki arviot löytyvät selailemalla OLUTVERKON Olutarvioita!

Väri on tumma, ruskea, täysin läpinäkymätön, korkeintaan heikosti läpikuultava, valoa vasten kirkas. Vaahto on ruskea, tiheä, tasainen, harvakuplainen, jättää vankkoja pitsikuvioita lasin reunoille. Tuoksu on mallasmainen, palaneen tumman leivän kuorimainen, kalakukon kuorimainen, mämmimäinen, hieman makea.

Maku on täyteläinen, paahteinen, suora, hieman kova, karamellimainen, tumman suklaamainen, täyteläisen mämmimäinen, lämmittävä, valuu kitalakeen ja kurkkuun kuin tuore (nykyaikainen) mämmi ainakin.

Valmistusainekset ovat vesi, vehnämallas, pilsner- ja münchner-ohramallas, Saaz- ja Magnum-humalat ja hiiva. Keittoon lisätty aito mämmi valmistetaan maltaista ja ruisjauhosta, josta olueen tarttuu hienoja aromeja sekä tummaa väriä.

Ruokajuomana kuuluu pääsisäispöytään, ilman muuta. Lammasruokien, paistin, rahkan ja mämmin kanssa, jälkiruokana myös sinällään.

J.T. LAAKSO

5,8 %-til., kantavierre 14 p-% (Alko: 15 °P), katkeroainepitoisuus 32 (30,7) EBU, väri 110 (270) EBC, tumma pintahiivaolut, stout, maustettu aidolla Kymppi-mämmillä. Pääsiäisen kausiolut. Suositus tarjoilulämpötilaksi 12-15 °C.

Kertalasipullo 0,33 l. Alkon vähittäismyyntihinta 3,16 e. Hana 0,5 l. Anniskeluhinta 8,00 €; 0,3 l. – 5.50 €.

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita.

Advertisements

Written by Toimittaja

14.04.2014 klo 08:40

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Hieman liian varhainen vuorokaudenaika oluesta tykkäämiseen. Muuten kyllä.

    Tykkää

    Mark Mallon

    14.04.2014 at 18:09

  2. Uusin versio, nyt stoutina – joten alkanee toimia!

    Tykkää

    Pentti Nyholm

    14.04.2014 at 17:32


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: