Huvilan oluet suoraan Savonlinnasta Helsingin sydämeen
Ravintolapanimo Huvilan oluita saa pian vakituisesti Helsingin keskustan uudesta Passio Keittiö & Baari -ravintolasta.

Passio Keittiö & Baari remontoidaan komeaan vanhaan rakennukseen Kalevankatu 13:een. © Kuva. J.T. Laakso.
Pienen savonlinnalaispanimon olutmestari Jussi Hukkanen on kahden kumppanin kanssa perustanut H2 Ravintolat Oy:n marraskuussa 2013. Muut osakkaat ovat keittiömestari Jesse Vottonen ja Mikko Jakonen. Uusi ravintola tulee olemaan ruokaravintola, jossa annokset rakentuvat pientuottajien raaka-aineiden ja osaltaan myös Huvilan oluiden mukaan.
Huvila jatkaa toimintaansa edellisvuosien tapaan kesällä ja varsinkin Savonlinnan Oopperajuhlien aikaan. Muun osan vuotta ollaan avoinna vain tilauksesta. Tänä keväänä Huvila avataan vappuna, aatto on keskiviikkona 30.4.
Savonniemen Oluttehdas Oy:n tuotannossa on viime vuosina ollut viisi hanaolutta ja yksi siideri. Brittiläistyylisia pintahiivaoluita ovat Amber Ale (5,0 %), Golden Ale (5,0 %) ja Live Porter (5,5 %). Belgialaistyyliset alet ovat Saison (6,5 %) ja vehnäolut Terrasse Blanche (5,5 %). Huvilan oma hanasiideri on Kuiva Omenasiideri (5,0 %).
Passio Keittö & Baarin toimitilat kunnostetaan Kalevankadulla sijainneen Flada 13 Cafe & Barin paikalle. Ravintola avataan remontin valmistuttua, mahdollisesti maaliskuun loppupuolella.
Passiolaiset hehkuttavat: – Passio voi viitata pelkoon ja kärsimykseen, joita meillä ei ole tarjolla. Sen sijaan sitäkin enemmän intohimoa ja nautintoa ruuassa, oluessa ja viinissä, sekä ruuan ja juoman toisiaan tukevissa liitoissa.
Ravintolan työnimi oli ollut Himo Keittiö & Baari, mutta tammikuussa löytyi oikea muoto. ’Passio’ tarkoittaa ’intohimoa’.
* Passio Keittiö & Baari, Kalevankatu 13, Hki. Avoinna maaliskuun lopulta alkaen, mahdollisesti.
Ja niinhän siinä kävi, että PASSIO Keittiö ja Baari avattiin 5.4.2014 – auki myös sunnuntaisin!
TykkääTykkää
Julia
06.04.2014 at 18:58