OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Taidenäyttely tarvitsee oluenystävien apua!

leave a comment »

Helsingin Forumissa toimivan Amos Andersonin Taidemuseon uudessa näyttelyssä on veistos, jossa suurikokoinen teräsvasara rikkoo köysiradan paikalleen kuljettamia lasipulloja. Jätekasan siruista ja etikettiriekaleista koostuu parin kuukauden aikana tärkeä osa taideteosta.

Rotozaza II (1967) laittaa Nokian Panimon (tyhjät!) juomapullot vasaran alle – ja sirut ovat osa taideteosta. © Kuva J.T. Laakso.

Nokian Panimon juomapullot kasautuvat vasaraniskun jäljiltä keoksi kahden kuukauden aikana. Sirut ja repeytyneet etiketit muuttuvat osaksi taideteosta. © Kuva J.T. Laakso.

Nokian Panimon juomapullot kasautuvat vasaraniskun jäljiltä keoksi kahden kuukauden aikana. Sirut ja repeytyneet etiketit muuttuvat osaksi taideteosta. © Kuva J.T. Laakso.

Amoksen museolla on laatikkokaupalla Nokian Panimon Keisari Müchener IV Strong -olutta (5,7 %) ja Kuivaa Omenasiideriä (4,7 %).

– Oma urakkansa on pullojen tyhjentämisessä, sillä veistos käyttää nyt tyhjiä pulloja, Amoksen museonjohtaja Kai Kartio huokaisee.

Oluenystävillä voisi olla hyötykäyttöä avustajina taideteoksen valmistuksessa…

Sveitsiläisen Jean Tinguelyn (1925-91) teos Rotozaza II (1967) rikkoi alunperin pirstaleiksi täysiä olutpulloja, jolloin myös roiskahteleva vaahto toi oman panoksensa kokonaisuuteen.

Amoksen näyttelyssä on kaikkiaan 24 Tinguelyn teosta, suurimmillaan koko huoneen kokoinen. Romusta ja sähkömoottoreista koostetut rujon kauniit teokset on valikoitu Baselissa sijaitsevan Museum Tinguelynin kokoelmista. Romuveistosten lisäksi esillä on piirroksia ja filmejä.

Nokian Panimo: Keisari Münchener Strong (5,7 %)

Keisari Münch- ener Strong, ehjä pullo.

Laitteet ovat myös niin kovaäänisiä, että museo jakaa näyttelyvieraille korvatulppia.

Oluenystäville tullaan järjestämään muutamia tutustumisiltoja kevään aikana. Kiinnostuneiden kannattaa seurata Olutonni-tapahtumakalenteria.

* Jean Tinguelyn näyttely on avoinna 28.2.-26.5.2014 Amos Andersonin Taidemuseossa, Yrjönkatu 27, Forum, Hki. Avoinna ma, to, pe 10-18, ke 10-20, la, su 11-17, ti suljettu.

HUOM! Mahdollisille OLUTVERKON tosikkolukijoille tiedoksi: Amoksen museosalit eivät ole anniskelualuetta, eli edes oluenystävät eivät voi suoranaisesti marssia paikalle pullontyhjennystalkoisiin…

Written by Toimittaja

27.02.2014 klo 12:28

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: