OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Suomalaisen oluenystävän oma verkosto

Ruotsalaisten laskiaisidea: mantelimassaan PORTTERIA!

with one comment

Portterilla maustetulla mantelimasssalla täytetty laskiaispulla maistuu lämmittävän portterin kanssa.

Portterilla maustetulla mantelimasssalla täytetty laskiaispulla maistuu lämmittävän portterin kanssa. © Kuva: Carlsberg Sverige.

Sinebrychoffin Porter (7,2 %) otettiin viime joulun alla Ruotsissa Systembolagetin valikoimaan. Nyt tukholmalainen kondiittori on keksinyt lisätä portteria laskiaispullan mantelimassaan.

Sara Hultbergin mukaan laskiaispulla on tullut tutuksi jo 1500-luvulla. – Usein laskiaispulla nauttittiin lämpimän maidon kanssa.

– Mutta monetkaan eivät tunne klassista yhdistelmää käyttää maukasta portteria laskiaispullan leivonnassa.

– Portterin paahtuneet sävyt sopivat hienosti laskiaispullan makeuden ja kermaisuuden kanssa, Koffin portterin maahantuojan Carlsberg Sverigen olutasiantuntija Sebastian Tarkowski maistelee.

– Hauska perinteinen makuyhdistelmä edellisen vuosisadanvaihteen konditorioissa maistui niin naisille kuin miehillekin. Niin ruotsalaisten ylpeys Carnegie Porter kuin Suomessa ja maailmalla palkittu Sinebrychoff Porterkin kohottavat laskiaispullan makuelämystä.

* Sinebrychoff Porter (7,2 %) Alkossa 2,37 e; Systembolagetissa 20,30 SEK.
* Carnegie Porter (5,5 %) Systembolagetissa 15,20 SEK; Alkossa – (= ei ole valikoimassa).

Sara Hultbergin portterimantelimassan resepti (julkaissut Carlsberg Sverige):

* 300 g korkealaatuista mantelimassaa
* 1/3 dl vettä
* 1/3 dl portteria
* 50 g paahdettuja manteleita
* 8 dl kermaa

Sekoita mantelimassa veden ja portterin kanssa.
Lisää paahdetut mantelit.
Vispaa kerma huokoisen nopeasti.

Laskiainen (fettisdag) on sunnuntaina 2.3. ja laskiaistiistai 4.3.

Advertisements

Written by Toimittaja

13.02.2014 klo 10:16

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] aika puhtaasti hillomies. Siis mitä laskiaispulliin tulee. Mutta Olutverkon pätkä porterilla maustetusta mantelimassasta sai lipsumaan […]

    Lue: http://kaunishumala.wordpress.com/2014/03/03/paahteinen-laskiainen-portteripulla-ja-carnegie-stark-porter/

    Tykkää

    Kaunis humala -blogi

    03.03.2014 at 14:45


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: