OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut 5-14: Puulämmitystalojen aromeja juhlivan Plevnan portterissa

leave a comment »

Pispalan Portteri, Koskipanimo Oy, Tampere
Pisteitä: 97 / 100. Koff porter -asteikolla 92 / 100
.

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot vuoden alusta alkaen.

* Osallistu OLUTKANSANÄÄNESTYKSEENValitse vuoden 2013 kaikkein maukkain ja maistuvin suomalainen uutuusolut!.

* Osallistu Suureen Portteriäänestykseen: Valitse vuoden 2013 maukkain ja paras suomalainen portteri – vaihtoehtoja peräti 33!

Väri on tumma, musta, läpinäkymätön. Vaahto on ruskea, runsas, paksu, tiheä, jättää vankat pitsikuviot lasin reunoille, kestävä. Tuoksu on paahteinen, karamellimainen, suklaamainen, pehmeä. Maku on täyteläinen, karhean kuiva, kahvimainen, lakritsamainen, tumman hedelmäinen, luumukeittomainen, pehmeän samettimainen, hieman palaneen maltaan aromia, tasapainoinen, tyylikäs, hienostunut.

Varovaisesti cascade-lajikkeella humaloitu neljän viljan portteri on valmistettu ohra-, vehnä-, ruis- ja kauramaltaista ja maustettu savuisilla viskimaltailla. Portterin nimi viittaa Tampereen Pispalaan, joka on ollut perinteisesti puulämmitteinen kaupunginosa ja oluessa on samaa savuisuutta kuin puilla lämmittäessä.

Ruokajuomana liharuokien, paistin, pihvin, pyttipannun ja mustanmakkaran kanssa.
Pispalalaisversio on lähempänä aitoa Lontoon portteria kuin Koffin portteri (7,2 %), mutta häviää sille vahvuudessa ja pehmeän hedelmäisessä tasapainoisuudessa. 

Pispalan Portterin ensimmäinen erä valmistettiin Olutravintola Pikkulinnun (Puotila, Hki) vuosiolueksi loppuvuodesta 2011, jolloin OLUTVERKON testiryhmän pisteet olivat 94/100, Koff-asteikolla 93/100. Tänä vuonna (2014) Panimoravintola Plevna viettää 20-vuotisjuhlavuottaan, jonka merkeissä Koskipanimo valmistaa joka kuukausi jonkun historiallisen oluen uudelleen. Kunnian sai ensimmäisenä juuri Pispalan Portteri.

Juhlavuoden oluet ovat Tampereen Plevnan ja Panimomestarin Olohuoneen lisäksi saatavilla seuraavissa olutravintoloissa: Olutravintola Pikkulintu  (putkivaurion vuoksi suljettu 13.01.2014 alkaen noin kuukauden ajan), OlutHuone Kaisla ja Suomalainen Olutravintola Villi-Wäinö, Helsinki, The Gallows Bird, Espoo, Ravintola Birra, Lappeenranta, Irish Pub Old Tom, Kouvola, The Old Bank Public House, Turku, Harry’s Old English Pub, Jyväskylä, Oluthuone Leskinen, Oulu sekä Oliver’s Corner Irish Pub, Rovaniemi.

PS. Pispalan Portteri ei ollut valikoimissa vuoden 2013 aikana, joten se ei päässyt mukaan Suureen Portteriäänestykseen!

J.T. LAAKSO

5,6 %-til., kantavierre 15,7 p-%, tumma pintahiivaolut, stout. Uusi erä valmistunut valikoimaan 31.12.2013.

Hana 0,5 l. Anniskeluhinta 7,30 e; 0,33 l. – 5,90 e, 0,25 l. – 3,70 e. Panimoravintola Plevna, Panimomestarin Olohuone , Tre. Muualla: 0,5 l. – 7,70 e / 0,3 l. – 5,30 e.

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita.

* Lue lisää: Syksyn kausioluita ravintoloissa, Alkossa ja kaupoissa! – koonnut: OLUTVERKKO – Sinua varten! 

Written by Toimittaja

27.01.2014 klo 08:02

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: