OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Skottipanimo BrewDog aikoo perustaa pubin Helsinkiin

with one comment

Tukholman BrewDog Bar on ensimmäinen Britannian ulkopuolella.

Tukholman BrewDog Bar on ensimmäinen Britannian ulkopuolella.

Olutalan keskuudessa kiinnostavimpiin kuuluva uusi panimo, skotlantilainen BrewDog Plc on ilmoittanut tänään aikovansa perustaa BrewDog-pubin Helsinkiin, Suomen pääkaupunkiin.

Punk IPA on BrewDogin suosituimpia tuotteita.

Punk IPA on BrewDogin suosituimpia tuotteita.

Pubikulttuurin syntysijoilla Iso Britanniassa panimoyhtiöillä on yleensä tapana rakentaa myös oma pubiverkosto. Parhaimmillaan omaan pubiketjuun voi kuulua lähes tuhat pubia eri puolilla saarivaltakuntaa.

Vain kourallinen pubeja on panimoiden ketjujen ulkopuolella. Niistä käytetään nimitys Free House eli vapaa ottamaan valikoimaan muitakin kuin oman panimon tuotteita.

Pubiketjun ulottuminen ulkomaille on harvinaista, mutta se on tullut nimenomaan uusien käsityöolutpanimoiden toimintamuodoksi. BrewDogin lähin pub on avattu viime vuonna Tukholmassa.

BrewDog pyysi ystäviltään kaikkialla maailmalla ehdotuksia ja perusteluja, miksi pub kannattaisi perustaa juuri omaan kaupunkiin. Brewdogilaiset syttyivät ajatukseen valita Helsinki pubin sijainniksi.

Hanke on tietenkin vielä kovasti alkuvaiheessa. BrewDog tarvitsee luotettavan ja intohimoisen kumppanin Suomesta. Tämän tulee olla alalla kokenut ammattilainen ja paikallisten olojen tuntija. Hänen tulee rakastaa intohimoisesti pienen valmistajan käsityöolutta ja uskoa sen mahdollisuuksiin liiketaloudellisessa mielessä. Ja pubin sijaintipaikalla on runsaasti erityisvaatimuksia…

BrewDogin maahantuoja Suomessa on Vantaalla toimiva Diamond Beverages Oy.

Vain 24-vuotiaat James Watt ja Martin Dickie aloittivat BrewDog -yrityksensä Skotlannin Fraserburghissa huhtikuussa vuonna 2007 pelottomassa punk-hengessä. Uusi panimo rakennettiin vuonna 2012 Aberdeenshiren Elloniin. Vuonna 2010 avattiin ensimmäinen BrewDog-käsityöolutbaari Aberdeenshiressa. Pubiketju kasvoi parissa vuodessa nykyiseen 13:een. Panimon lippulaivaksi muodostunut pub avattiin vuonna 2011 Lontoon Camdenissa. Tukholman BrewDog Bar avattiin 27.04.2013 Kungsholmenilla. Brasiliassa avautuu BrewDog São Paulo tammikuun 22. päivä. Seuraava pub avataan Sheffieldissä keväällä 2014.

Mahtaako sen jälkeen olla Helsingin vuoro?

Written by Toimittaja

15.01.2014 klo 17:41

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mielenkiintosia uutisia!

    Tykkää

    Ville Iivonen

    18.01.2014 at 14:16


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: