OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Norjalaispanimo Nøgne Ø myytiin perhepanimokonsernille

leave a comment »

Underlig Jul (6,5 %) on Alkon jouluolut-valikoimassa. Kuva: Alko.

Tammikuussa vuonna 2002 perustetun vanhimman ja suurimman norjalaisen käsityöpanimon Nøgne Ø Det Kompromissløse Bryggeri AS:n osake-enemmistö on myyty Hansa Borg Bryggerier -panimoyhtymälle. Nøgne Ø:n perustaja ja pääpanimomestari Kjetil Jikiun toimii myös jatkossa pääpanimomestarina.

Hansa Borg Bryggerier koostuu alueellisista perhepanimoista: Hansa Bryggeri ja Waldemars Mikrobryggeri Kalfaretissa, Borg Bryggerier Østfoldissa sekä Christianssand Bryggeri Kristiansandissa. Panimot ovat toimineet 1800-luvun puolivälistä alkaen, paitsi Waldemars, joka perustettiin Hansan vanhaan panimorakennukseen vuonna 2006. Oluiden lisäksi Hansa Borg valmistaa limonadeja ja pullottaa tunturipurojen raikasta Olden-lähdevettä.

Hansa Borgin omistusosuus Nøgne Ø:stä on 54,44 %. Kaikki entiset omistajat myivät osakkeitaan Hansalle. Jäljelle jääneet osakeosuudet ovat Tore Nybø 15,63 %, Anne Cecilie Nybø 10,13 %, AHT Invest 9,91 % ja Kjetil Jikiun 9,91 %.

Uusien omistussuhteidenkin aikana Nøgne Ø jatkaa edustamaansa linjaa, kompromisseitta. Laatuoluiden ja saken valmistusta jatketaan Grimstadin panimossa eikä kokeiluhalusta tulla luopumaan.

Nøgne Ø:n oluet ovat hyvin arvostettuja myös Suomessa. Panimon tuotteita viedään 30 maahan neljällä mantereella. Nøgne Ø on myös perinteisen japanilaisen juoman, saken, ainoa valmistaja Euroopassa.

* Lue: Kymmenen vuotta ilman kompromisseja!

Written by Toimittaja

27.11.2013 klo 09:36

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: