OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

”Epätyydyttävä tulos” johti Altian toimitusjohtajan eroon

with one comment

– Altia on jäänyt selvästi taloudellisista tavoitteistaan ja menettänyt markkinaosuuttaan. Tuloskehitys on jo parin vuoden ajan ollut epätyydyttävä. Yhtiö tarvitsee uudenlaista johtajuutta, jolla tavoitteet voidaan saavuttaa haastavassa markkinatilanteessa, Altian hallituksen puheenjohtaja Matti Tikkakoski kuvailee valtion alkoholiyhtiön tilannetta. Hallitus vapautti vuodesta 2007 toimitusjohtajana työskennelleen Antti Pankakosken torstaista 21.11.2013 alkaen.

Yhtiön hallitus on käynnistänyt uuden toimitusjohtajan haun. Toimitusjohtajan tehtävistä vastaa välivaiheessa Altian johtoryhmän jäsen Hannu Tuominen.

– Kiitämme Pankakoskea pitkäaikaisesta työpanoksesta ja omistautumisesta Altian kehittämiselle Pohjoismaiden johtavaksi alkoholiyhtiöksi, Matti Tikkakoski toteaa.

Antti Pankakoski saa tehtävistään vapauttamisen jälkeen vielä palkkaa, ilmeisesti 494 029,50 euroa. ”Epätyydyttävän tuloksen” aikoihin vuosipalkka (2012) kohosi 651 366 euroon, josta noin puolet oli erilaisia ”kannustinlisiä” parilta viime vuodelta.

* Pörssiyhtiö Altia Oyj valmistaa, markkinoi, myy, vie ja tuo maahan omia sekä päämiesten tuotteita. Altialla on Pohjoismaiden ja Baltian alueella kattava tuotanto-, myynti- ja logistiikkaverkosto, jonka avulla se palvelee laajasti asiakkaita, kuluttajia ja päämiehiä lähellä markkinoita. Altian liikevaihto on noin 500 miljoonaa euroa ja henkilöstön määrä noin 1 100. Omia tuotemerkkejä ovat esimerkiksi: Blossa, Bröndums, Chill Out, Grönstedts, Jaloviina, Koskenkorva, O.P. Anderson, Renault, Larsen, Xanté ja Skåne Akvavit. Päämiestuotteiden valikoimassa ovat muiden muassa Codorníu, Drostdy-Hof, Hardy’s, Jack Daniel’s, Bowmore, Nederburg, Ravenswood ja Robert Mondavi.

Written by Toimittaja

21.11.2013 klo 10:07

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. TULOS saattaa olla ”epätyydyttävä”, mutta vetäjän nostama KORVAUS lienee ”tyydyttävä”, vähintäänkin jokseenkin.
    Tälle EI LÖYDY tyydyttävää selitystä!

    Tykkää

    Köyhä mies Lähiöstä

    22.11.2013 at 12:39


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: