OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Ammattiliitto PAM varoittaa anniskelun lisärajoituksista

with one comment

PAM ammattiliitto tunnus– Alkoholilain kokonaisuudistuksen vaikutukset työllisyyteen ja työturvallisuuteen tulee arvioida huolella ennen lopullisia päätöksiä, Palvelualan Ammattiliitto PAM:n edustajisto vaatii. – Esimerkiksi jatkoaikalupien kategorinen kieltäminen tarkoittaisi tuhansille työntekijöille vähemmän töitä ja osalle täystyöttömyyttä.

Alkoholin matkustajatuonnin jatkuva kasvu näkyy jo nyt anniskeluravintoloissa työtuntien vähentymisenä. Riittämättön valvonta houkuttaa harmaan talouden toimiin. Ammattimainen lavatuonti on saatava PAM:n mielestä aisoihin eri viranomaisten yhteistyöllä.

– Sosiaali- ja terveysministeriö tuntuu sulkeneen korvansa tarjoilijoilta, kokeilta, hiihtokeskustyöntekijöiltä, myyjiltä ja monilta muilta, joiden työpaikka on vaarassa lukuisten uusien rajoitusten johdosta.

Edelleen PAMin edustajisto toivoo, että työllisyys- ja työturvallisuusvaikutusarvioita käydään huolellisesti läpi ennen lopullisia päätöksiä ja haetaan jopa ihan uusia ratkaisuja, joilla päästään paremmin käsiksi alkoholin suurkulutuksen syihin ja saadaan haittoja vähennettyä.

Advertisement

Written by Toimittaja

15.11.2013 klo 14:36

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] muutkin ovat siis kokeneet saman tuskan, joka Suomessa näkyy erityisesti ravintola-alalla työpaikkojen vähenemisen ja niiden Viroon […]

    Tykkää


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: