Suomen ainoa Kekri-olut ei kelpaa Kekrikemuihin
Marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna vietetään jälleen suomalaisen kansallisen perinteen mukaista Kekri-päivää. Kautta maan järjestetään Kekrikemuja, joissa juhlistetaan satokauden tuoreita tuotteita. Sahti ja olut ovat perinteisiä satokauden herkkuja.
Suomessa valmistetaan myös yhtä nimenomaista Kekri-olutta – Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan kausierikoisolut Laitilan Kievari Kekri. Tänä vuonna on valikoimiin tulossa vain mieto versio (4,7 %) sekä pullopakattuna että hanasta annosteltavana. Vahva Kekri (5,9 %) on vuosittain ollut Alkonkin syysolutvalikoimassa. Viime vuonna tapahtuneen pullotusvirheen takia erä vedettiin pois myynnistä, ja tänä vuonna vahvaa Kekriä ei tehty lainkaan.
Kievari Kekri on toki nytkin otettu vastaan kehuin ja kiitoksin. Esimerkiksi OLUTVERKON testissä olut sai upeat 94 / 100 pistettä.
– Joo, onhan se OK…, LWT:n panimopäällikkö Ville Vilén mietiskelee. – Mutta kyllä sitä vahvuutta kaipaa. Katsotaan taas ensi vuonna.
* Lue: OLUTVERKON Viikon Olut 29.10.2012 * Lue: Alkon syksykausi on nyt Kekri.
* Tule mukaan verkostotapaamiseen: Olut- ja Sahtialan KEKRItapaaminen 2.-3.11. Helsingissä.
Komein valikoima Gallowsissa
Hienoin ja laajin Kekri-kausiolutvalikoima on viime vuosien tapaan taas The Gallows Birdissa Espoon Niittykummussa. Gallows Birdin Kekri-aika alkaa lauantaina 2.11. (pyhäinpäivä) laajan ja monipuolisen oluttarjonnan merkeissä.
Kekri-valikoimassa on 14 suomalaisen panimon 23 tuotetta: 14 olutta, 2 sahtia ja yksi vahva siideri. Panimoista viisi on aivan uusia, muutaman kuukauden toimineita ja peräti yhdeksän tuotetta on todella tuoreita tulokkaita markkinoilla.
Mutta yksi puuttuu: se ainoa suomalainen nimensä perusteella Kekri-olut: Laitilan Kievari Kekri.
– Se Kekrihän tuli kauppoihin jo elokuun lopulla, Gallows Birdin ravintoloitsija Thomas Aschan vastaa ihmettelyyn. – Se on nyt ihan eri juttu kuin tämä oikea Kekri ja Kekrin aika.
Ravintola The Gallows Bird, Merituulentie 30, Niittykumpu, Espoo. Avoinna kello 15-24, pe, la kello 15-02.
Kekri 2013: Panimoita 14 (niistä uusia 5); sahdit 2, oluet 20, siideri 1 (9 aivan uutta tuotetta):
HANASSA
Mufloni Porter (5,5 %) Beer Hunter’s Panimo, Pori
Palokka Savunkorjuu (5,3 %) Panimoyhtiö Hiisi, Jyväskylä
Ruis-Saisoni (6,5 %) Kuninkaankartanon Panimo, Tammela
Kievari Imperiaali (9,2 %) Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Laitila
Ruby Jazz Ale (5,0 %) Pyynikin Käsityöläispanimo Oy, Tampere
Metsän Henki (4,5 %) Rekolan Panimo Oy, Mäntsälä
Sihteeri Blonde ale (4,1 %) Ruosniemen Panimo Oy, Pori
US Harvest Ale (5,5 %) Stallhagen Ab, Ahvenanmaa
Thor Bock (6,5 %) Suomenlinnan Panimo, Vantaa / Hki
Prykmestar Schwarz (4,5 %) Vakka-Suomen Panimo Oy, Uusikaupunki
Smörre IPA, real ale (5,9 %) Koskipanimo Oy, Plevna, Tampere
Pihamaan Sahti (9,0 %) Viini-Pihamaa, Heinolan Heila / Asikkala
Aito Omena Siideri (7,5 %) Viini-Pihamaa, Asikkala
PULLOSSA:
Kataja 1,086 –sahti (9,5 %) Pyynikin Käsityöläispanimo Oy, Tre
Katajan Kuiske (6,3 %) Rekolan Panimo Oy, Mäntsälä
Munkintie (6,7 %) Rekolan Panimo Oy, Mäntsälä
Rousala Ale (5,6 %) Rousal Brygghus Patrik Laine, Rosala
Rousal Bock (7,6 %) Rousal Brygghus Patrik Laine, Rosala
Rousal Pils (4,6 %) Rousal Brygghus Patrik Laine, Rosala
Porter (7,2 %) Oy Sinebrychoff Ab, Kerava
Baltic Porter (7,0 %) Stallhagen Ab, Ahvenanmaa
Prykmestar LuomuPils (5,2 %) Vakka-Suomen Panimo Oy, Uusikaupunki
Oikein niille Laitilassa! Miksi jättivät vahvan tekemäti…
TykkääTykkää
Juutaas Kekriäinen
24.10.2013 at 17:45