OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Suomalaisen oluenystävän oma verkosto

Suomen ainoa Kekri-olut ei kelpaa Kekrikemuihin

with one comment

Marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna vietetään jälleen suomalaisen kansallisen perinteen mukaista Kekri-päivää. Kautta maan järjestetään Kekrikemuja, joissa juhlistetaan satokauden tuoreita tuotteita. Sahti ja olut ovat perinteisiä satokauden herkkuja.

Suomessa valmistetaan myös yhtä nimenomaista Kekri-olutta – Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan kausierikoisolut Laitilan Kievari Kekri. Tänä vuonna on valikoimiin tulossa vain mieto versio (4,7 %) sekä pullopakattuna että hanasta annosteltavana. Vahva Kekri (5,9 %) on vuosittain ollut Alkonkin syysolutvalikoimassa. Viime vuonna tapahtuneen pullotusvirheen takia erä vedettiin pois myynnistä, ja tänä vuonna vahvaa Kekriä ei tehty lainkaan.

Kievari Kekri on toki nytkin otettu vastaan kehuin ja kiitoksin. Esimerkiksi OLUTVERKON testissä olut sai upeat 94 / 100 pistettä.

– Joo, onhan se OK…, LWT:n panimopäällikkö Ville Vilén mietiskelee. – Mutta kyllä sitä vahvuutta kaipaa. Katsotaan taas ensi vuonna.

* Lue: OLUTVERKON Viikon Olut 29.10.2012 * Lue: Alkon syksykausi on nyt Kekri.
* Tule mukaan verkostotapaamiseen: Olut- ja Sahtialan KEKRItapaaminen 2.-3.11. Helsingissä.

Komein valikoima Gallowsissa

Hienoin ja laajin Kekri-kausiolutvalikoima on viime vuosien tapaan taas The Gallows Birdissa Espoon Niittykummussa. Gallows Birdin Kekri-aika alkaa lauantaina 2.11. (pyhäinpäivä) laajan ja monipuolisen oluttarjonnan merkeissä.

Kekri-valikoimassa on 14 suomalaisen panimon 23 tuotetta: 14 olutta, 2 sahtia ja yksi vahva siideri. Panimoista viisi on aivan uusia, muutaman kuukauden toimineita ja peräti yhdeksän tuotetta on todella tuoreita tulokkaita markkinoilla.

Mutta yksi puuttuu: se ainoa suomalainen nimensä perusteella Kekri-olut: Laitilan Kievari Kekri.

– Se Kekrihän tuli kauppoihin jo elokuun lopulla, Gallows Birdin ravintoloitsija Thomas Aschan vastaa ihmettelyyn. – Se on nyt ihan eri juttu kuin tämä oikea Kekri ja Kekrin aika.

Ravintola The Gallows Bird, Merituulentie 30, Niittykumpu, Espoo. Avoinna kello 15-24, pe, la kello 15-02.

Kekri 2013: Panimoita 14 (niistä uusia 5); sahdit 2, oluet 20, siideri 1 (9 aivan uutta tuotetta):

 HANASSA

Mufloni Porter (5,5 %) Beer Hunter’s Panimo, Pori

Palokka Savunkorjuu (5,3 %) Panimoyhtiö Hiisi, Jyväskylä

Ruis-Saisoni (6,5 %) Kuninkaankartanon Panimo, Tammela

Kievari Imperiaali (9,2 %) Laitilan Wirvoitusjuomatehdas, Laitila 

Ruby Jazz Ale (5,0 %) Pyynikin Käsityöläispanimo Oy, Tampere

Metsän Henki (4,5 %) Rekolan Panimo Oy, Mäntsälä

Sihteeri Blonde ale (4,1 %) Ruosniemen Panimo Oy, Pori

US Harvest Ale (5,5 %) Stallhagen Ab, Ahvenanmaa

Thor Bock (6,5 %) Suomenlinnan Panimo, Vantaa / Hki

Prykmestar Schwarz (4,5 %) Vakka-Suomen Panimo Oy, Uusikaupunki

Smörre IPA, real ale (5,9 %) Koskipanimo Oy, Plevna, Tampere

Pihamaan Sahti (9,0 %) Viini-Pihamaa, Heinolan Heila / Asikkala

Aito Omena Siideri (7,5 %) Viini-Pihamaa, Asikkala

 PULLOSSA:

Kataja 1,086 –sahti (9,5 %) Pyynikin Käsityöläispanimo Oy, Tre

Katajan Kuiske (6,3 %) Rekolan Panimo Oy, Mäntsälä

Munkintie (6,7 %) Rekolan Panimo Oy, Mäntsälä

Rousala Ale (5,6 %) Rousal Brygghus Patrik Laine, Rosala

Rousal Bock (7,6 %) Rousal Brygghus Patrik Laine, Rosala

Rousal Pils (4,6 %) Rousal Brygghus Patrik Laine, Rosala

Porter (7,2 %) Oy Sinebrychoff Ab, Kerava

Baltic Porter (7,0 %) Stallhagen Ab, Ahvenanmaa

Prykmestar LuomuPils (5,2 %) Vakka-Suomen Panimo Oy, Uusikaupunki 

Advertisements

Written by Toimittaja

23.10.2013 klo 14:55

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oikein niille Laitilassa! Miksi jättivät vahvan tekemäti…

    Tykkää

    Juutaas Kekriäinen

    24.10.2013 at 17:45


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: