OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Skandinaavis-mytologinen milk stout Taiston voittajaksi Jyväskylässä

leave a comment »

ukonmalja, ragnarok etikettiTommi Särkkä Jyväskylän Palokasta voitti Taisto-kotiolutkilpailun brittiläistyylisellä milk stout -oluellaan. Taisto ratkesi tänään huipentuvilla Oluton festivaaleilla Jyväskylän veturitalleilla.

Tommi Särkkä on valmistanut vuodesta 2007 alkaen ”ei-kaupallisessa” Ukonmalja-kotipanimossaan  erityylisiä oluita 20 litran erissä. Vuosituotanto on 100 litraa. Särkkä nimitettiin Reservin Olutmestariksi ja hänelle on varattu mahdollisuus valmistaa olutta Hiisi-panimossa, joka toimii myös Jyväskylän Palokan kaupunginosassa.

Taisto-kotiolutkisan toinen finalisti oli Sampo Järvi, jonka valmistama olut oli tuomareiden mielestä voittajan veroinen, lähes.

* Tommi Särkkä kuvailee itse voittajaoluttaan näin:

Tommi Särkkä TAISTOolutmestari 2013 jkl, piirros

Reservin Olutmestari Tommi Särkkä maistelee maljasta.

Ragnarök Milk Stout on tumma, brittityylinen pintahiivaolut, jossa espressomainen paahteisuus, lempeä makeus ja vaniljan aromit taistelevat rinta rinnan. Ragnarök on luotu pimenevien, viilenevien syysiltojen toveriksi. Kun satokauden lopun sadepisarat alkavat ropsahdella ikkunaan, on aika istahtaa alas tuvan lämpimään, siemailla hiljaa kuin kupillista hienointa kahvia ja antaa ajatusten lentää kauas myyttien maailmaan.
Valmistusaineet. Ragnarökin valmistuksessa on käytetty seitsemää eri ohramallasta, mallastamatonta ohraa ja paahdettuja kaura- ja tattarihiutaleita. Espressosta lisäpaahteisuutta saava olut on lempeytetty suomalaisen maidon laktoosilla ja Reilun kaupan vaniljalla. Humalina on käytetty Magnumia ja Perleä ja hiivana tyypillistä brittialehiivaa.
Milk stout. Milk stout on tumman ja paahteisen stout-oluttyylin makeampi ja pehmeämpi alalaji. Milk stout saa makeutensa laktoosista, jota hiiva ei pysty kokonaan käyttämään alkoholiksi. Milk stoutia on historian käänteissä pidetty ravitsevana ja suositeltu jopa     imettäville äideille.

* Ragnarök on skandinaavisessa mytologiassa lopunaika, maailmanpalo, jonka aikana käydään viimeinen taistelu jättien, jumalten, ihmisten ja muiden olentojen välillä.

Advertisement

Written by Toimittaja

21.09.2013 klo 19:17

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: