OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Suomalaisen oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut 33-13: Perinteinen portteri voi olla myös maistuva kesäolut

leave a comment »

Harwood Brown Porter, BeerHere / Christian Skovdal Andersen, Kööpenhamina; valmistuspaikka: De Proef Brouwerij, Lochristi, Belgia
Pisteitä: 89 / 100 ja 87 / 100. Koff Portteri –asteikolla 93 / 100 ja 93 / 100.

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot vuoden alusta alkaen.

* Osallistu OLUTKANSANÄÄNESTYKSEENValitse kaikkein maukkain ja maistuvin kesän kausiolut!.

BeerHere Harwood Brown Porter 2013Väri on tumma, mustanruskea, läpinäkymätön. Vaahto on vaalean ruskehtava, kermaisen tiheä, tanakka, jättää paksuja pitsikuvioita lasin reunoille, kestävä. Tuoksu on vaimea, mallasmainen, hedelmäinen. Maku on täyteläinen, kova, suklaamainen, paahteinen, katkeromainen, tumman suklaamainen, hieman karamellimainen, salmiakkimainen, kuiva, juotavuudeltaan helppo, hyväilevän miellyttävä.

Vahvaksi portteriksi yllättävän helppo – tämä on varsinainen kesäportteri, tosiaan. Moderni portteri, joka on valmistettu kunnioittamaan brittiläisen aidon portterin perinnettä.

BeerHere-panimomestari Christian Skovdal Andersenin mukaan lontoolainen portteri oli parisataa vuotta sitten kehittynyt kaikkien suosikkijuomaksi, mukaan lukien naiset ja lapset. ’Ruskean Portterin’ nimi viittaa Itä-Lontoossa toimineeseen Ralph Harwoodiin, jota parhaimmillaan kutsutaan ’portterin keksijäksi’. (Tämä ei ole saanut vahvistusta olutkirjoittajien keskuudessa.)

Portterierikoisuuteen törmääminen helteisessä Suomen kesässä oli niin miellyttävä yllätys, että OLUTVERKKO järjesti tuotteesta kaksi erillistä testausta. Eri henkilöistä koostuneet raadit päätyivät hyvin samankaltaisiin tuloksiin. Pehmeys ja tyylikkyys lähentelevät Sinebrychoffin portterin (7,2 %) samettisuutta.

Tanskalainen haamupanimo Beer Here on valmistanut Harwood-portterin belgialaisessa de Proef -panimossa. Valmistusainekset ovat Maris Otter Pale -, kristalli-, suklaa-, ruskea-, amber- ja münchener maltaat, pyökkisavumallas, paahdettu ohra, sokeri, Fuggle- ja East Kent Golding Northern Brewer -humalat sekä englantilainen ale-hiiva.

Ruokajuomana kalan – paistetut ja savustetut muikut ja silakat – kanssa.

J.T. LAAKSO

8,0 %-til., kantavierre 19 Pl, katkeroainepitoisuus 35 IBU, tumma pintahiivaolut, portteri.

Hana 0,5 l. Anniskeluhinta 7,60 e; 0,25 l. – 3,80 e. Maahantuoja Juomatalo Pikkulintu, Hki. .

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita.

* Lue lisää: Kevään kausioluita ravintoloissa, Alkossa ja kaupoissa! – koonnut: OLUTVERKKO – Sinua varten!

Advertisements

Written by Toimittaja

12.08.2013 klo 08:11

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: