OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut 26-13: Uteliaille kokeilijoille sopiva mieto ja luonteikas trappistiluostariolut

with 6 comments

Chimay Dorée Goud, S.A. Bières de Chimey N.V., L’Abbaye de Scourmont-Lez-Chimay, Baileaux, Belgia
Pisteitä: 91 / 100.

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot vuoden alusta alkaen.

* Osallistu OLUTKANSANÄÄNESTYKSEENValitse kaikkein maukkain ja maistuvin kesän kausiolut!.

Chimay Dorée GoudMieto trappistiluostariolut on oikeastaan ollut tuotannossa jo vuonna 1862 valmistuneen Chimayn luostaripanimon rakennusvaiheessa. Se oli – munkkiveljistön lisäksi – kuluttajien maisteltavissa kesäkuusta 2007 alkaen ainoastaan lähistöllä sijaitsevassa 3 tähden hotelli-ravintolassa Auberge de Poteaupré hanasta anniskeltuna. Olutta kutsuttiinkin nimellä ”Speciale De Poteaupré”, Poteaupren Erikoisuus).

Dorée pullotettiin vuonna 2010. Vasta tänä keväänä (2013) olutta on myyty ulos, ja ensimmäinen yhteistyökumppani on lontoolaisen Fullers-panimon pubketju. Nyt pullo-olut on saatu myös Suomeen ja heti laajaan olutravintolajakeluun.

Väri on vaalea, keltainen, kirkas, kuitenkin hitusen verran samea. Vaahto on valkoinen, tiheä, paksu, tunnistettavan vahva Chimay-vaahto. Tuoksu on hedelmäinen, hieman laiha. Maku on keskitäyteläinen, hedelmäinen, paksun rusinamainen, mukavan hapokas, selvästi kepeämpi versio kolmesta tunnetusta Chimay-trappistioluesta. Tasapainoinen, loppua kohden kääntyy jonkin verran kuivan karheaan suuntaan.

Jos perinteiset vahvat Chimay’t: Première (punainen) 7,0 %, Cinq Cents triple (vaalea) 8,0 % ja Grande Reserve (sininen) 9,0 % pelottavat, voi tutustumisen nyt siis aloittaa selvästi miedommasta versiosta.

Chimayn Dore Goud juusto.

Chimayn trappistiluostari tunnetaan oluiden lisäksi myös juustoista.

Ruokajuomana juustojen ja kuivattujen hedelmien kanssa. Chimayn luostari valmistaa myös Doréen nimikkojuustoa, joka on myös ATP-merkitty aito trappistituote.

J.T. LAAKSO

4,8 %-til., vaalea pintahiivaolut, trappisti-luostariolut. Suositus tarjoilulämpötilaksi 4-6 ˚C.
Kertalasipullo 0,33 l. Anniskeluhinta 7,90 e. Maahantuoja Servaali Oy, Hki.

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita.

* Lue lisää: Kevään kausioluita ravintoloissa, Alkossa ja kaupoissa! – koonnut: OLUTVERKKO – Sinua varten!

Mainokset

Written by Toimittaja

24.06.2013 klo 08:24

6 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. Jaa…kait Stockalta ja erikoisliikkeistä tuota juustoa saa….ainakin jos kyselee niin toimittavat

    Tykkää

    Tiina Talvitie

    24.06.2013 at 16:49

  2. Ei se ihan tavallista ole, mutta Stockmannin Herkussa olen myös nähnyt satunnaisesti Chimayn juustoja.

    Tykkää

    Jouni Koskinen

    24.06.2013 at 16:39

  3. Heino on ainakin aiemmin tuonut juustoa…

    Tykkää

    Mikko Montonen

    24.06.2013 at 16:19

  4. Vahvuus on aavistuksen yli Berliiinin muurin.

    Tykkää

    Markku Konttinen

    24.06.2013 at 15:13

  5. Kuulostaa hyvälle

    Tykkää

    Katja Karjalainen

    24.06.2013 at 14:56

  6. Chimayn juustoa löytyy Suomestakin hyvin varustetuista ruokakaupoista, esim. Jyväskylän Mestarin Herkusta.

    Tykkää

    Ville Heiskanen

    24.06.2013 at 14:46


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: