OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut 24-13: Mallasjuomaa pyöräilijälle!

with one comment

Foster’s Radler, Oy Hartwall Ab, Hki / Lahden tuotantolaitos / Heineken AS, Hollanti
Ei pisteitä: 0 / 0 pistettä.

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot vuoden alusta alkaen.

* Osallistu OLUTKANSANÄÄNESTYKSEEN! Valitse kaikkein pohjoismaisin suomalaisolut!

Mikä mahtaa olla tämän päivän muhkeimmin mainostettu olut(juoma) Suomessa? Se on Hartwallin keväällä 2013 markkinoille tuoma 2-prosenttinen Foster’s Radler! OLUTVERKON Viikon Olut –sarjassa tämä on poikkeus: yleensä Viikon Olueksi pyritään valitsemaan mahdollisimman hyvin kaikkialla Suomessa saatavilla oleva, kiinnostava olut. Poikkeuksia on toki muitakin: sahti, muutamat hanatuotteet, eräät pienpanimoiden uutuudet… Foster’s Radleria ei voi pitää oluena, ei edes maltaisena olutjuomana. Niinpä pisteille ei löydy kriteereitä – tai pisteytys olisi aivan kohtuuton. Sen sijaan sopii korostaa, että virvoitusjuomana tuote on onnistunut, mukiin menevä.

Väri on vaalea, sitruunankeltainen, läpinäkymätön, samea. Vaahto on valkoinen, aluksi runsas, kuplainen, laskeutuu ja haihtuu nopeasti. Tuoksu on hedelmäinen, sitrusmainen, lonkeromainen. Maku on kevyt, mehumainen, sitrusmainen, simamainen. Onnistunut virvoitusjuoma ja mehu, mutta olut-kategoriaan tämä ei kuulu. Ei ollenkaan.

”Kansanolut”- ja ”kakkosolut”-kokeilujen (Hartwall: Sininen 3,5 %, edelleen tuotannossa) jälkeen Hartwall yrittää nyt tuoda markkinoille toisen huippumiedon tyypin. Radler (”polkupyöräilijä”) on kehitetty saksalaisissa panimoissa. Monien olutkulttuurissa korkealle arvotettujenkin valmistajien tuotevalikoimaan kuuluu oma Radler. Saksalaistaustainen myymäläketju Lidl on yrittänyt tuoda juoman (Grafenwalder Radler 2,5 %, 0,86 e / 0,5 l. tlk ja Grafenwalder Shandy 2,5 %, 0,69 e / 0,5 l. tlk) myös Suomen myymälöihin. Saatavuus vaikuttaa epäsäännölliseltä, mutta nyt alkukesästä 2013 Shandy näyttää taas palanneen – ja vielä entiseen hintaan! Myös K-ketjussa käväisi lyhyen aikaa sitruunamehumainen baijerilainen Herbshäuser Radler (2,6 %, 2 e / 0,5 tlk).

Valmistajat korostavat Hartwallin tavoin, että tällainen juomatyyppi sopii mallasmaisten makujen ystäville tiettyihin tilanteisiin, kuten auton kanssa, tärkeissä tapaamisissa. Foster’s Radler ei kuitenkaan ole lainkaan mallasmainen, joten ehkä perinteisistä suomalaisista kotikaljoista kuitenkin löytyy toimivampi vaihtoehto. Ja vielä kohtuuhinnalla. Foster’s Radlerin hinta on pysytellyt ensimmäisten kuukausien aikana korkealla, kahden euron paikkeilla (0,5 l.). Mutta on se ollut saatavilla 0,99-kampanjahinnallakin.

Foster’s on maailmanlaajuisesti tunnettu australialainen panimoyhtiö. Hartwall valmistaa oluen (4,6 %) lisenssillä Lahden tuotantolaitoksella.

J.T. LAAKSO

2,0 %-til., kantavierre 10,0 p-%, katkeroainepitoisuus 16 EBU, väri 7 EBC, vaalea Foster’s-lageroluen (4,6 %) ja samean sitruuna- ja appelsiinitäysmehun sekoitus. Uutuus maaliskuussa 2013.

Tölkki 0,5 l. Vähittäismyyntihinta 1,99 e.

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita.

* Lue lisää: Kevään kausioluita ravintoloissa, Alkossa ja kaupoissa! – koonnut: OLUTVERKKO – Sinua varten!

Mainokset

Written by Toimittaja

10.06.2013 klo 09:07

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Alamme olla Radler-kansaa, me suomalaiset, ainakin paikallisten Lidlien Shandy-menekistä päätellen. (Surkean bulkkilagerin saa paremmin alas muutamalla tipalla sitruunaa. Tuossahan se on valmiina).

    Tykkää

    Pentti Nyholm

    10.06.2013 at 16:03


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: