OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Panimotuotteiden myynti on ”historiallisessa” alamäessä!

with one comment

panimoliittotunnusSuomalaisten panimoyhtiöiden juomamyynti oli tammi-huhtikuussa 2013 vähäisempää kuin aikoihin. Edellisvuoden saman ajanjakson heikko tulos, 228,4 miljoonaa myytyä juomalitraa, alitettiin lähes kahdella prosentilla. Kokonaismyynti oli 224,6 miljoonaa litraa. Kasvussa ovat ainoastaan kivennäisvedet sekä myynti Viron laivoille.

– Vuosi 2012 oli koko kotimaisen panimoalan historian heikoin, ja valitettavasti tästä vuodesta näyttää tulevan kotimaanmyynnin osalta vieläkin huonompi, Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliiton toimitusjohtaja Elina Ussa arvioi. – Viime vuoden vaatimattomaan tulokseen vaikuttivat osaltaan edellisvuoden sisäänostot. Varovaisesti arvioiden laskua on normaalivuoteen verrattuna jopa 4 prosenttia.

Oluen myynnnissä lasku oli tosin minimaalisen pientä. Vuosineljänneksen aikana myytiin olutta 113,9 miljoonaa litraa (-0,02 %). Suurimmat laskevat luvut kirjattiin long drink -juomien (- 7,2 %) ja virvoitusjuomien (- 4,8 %) kohdalle.

Viron laivaliikenteeseen suomalaispanimoiden myynti kasvoi runsaasti ensimmäisen vuosineljänneksen aikana. Oluen myynti kasvoi pelkästään huhtikuun aikana 16 % ja siidereiden 51 %. –  Viron tuonnista noin puolet on suomalaisia tuotemerkkejä ja yhä suurempi osuus on muualla valmistettuja oluita, Elina Ussa korostaa.

Panimo- ja Virvoitusjuomateollisuusliiton tilastotiedot sisältävät jäsenyritysten Oy Hartwall Ab, Nokian Panimo Oy, Olvi Oyj ja Oy Sinebrychoff Ab omien valmisteiden ja maahantuomien tuotteiden myynnin Suomessa.

Mainokset

Written by Toimittaja

05.06.2013 klo 08:40

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. Räsänen taitaa olla tyytyväinen, ravintoloiden alkoholimyyntihän on laskussa…

    Tykkää

    Markus Mäkelä

    06.06.2013 at 19:16


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: