OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Suomalaisen oluenystävän oma verkosto

Urkin Sahtipäiville kahdeksan sahtia – kolmasosa puuttuu

leave a comment »

Urkin pubin sahtipäivillä on mahdollista maistella kahdeksaa kaupallista suomalaista sahtia. Vertailemaan toki pääsee, mutta pois on jäänyt peräti neljä mahdollista mainiota herkkua. Sahtiverkko laatii sahtien arviot välittämästi testausten jälkeen: Suomalainen Sahtikulttuuri.

St. Urho’s Pubin XVIII Suomalaisilla Sahtipäivillä 15.05.2013 alkaen valikoimassa (hinta 4 e? / 0,25 l.):

* Finlandia Sahti Ky, Sastamala: Finlandia Sahti
8,0 %-til., Sahtimestarit: Petteri Lähdeniemi, Auli Mattila

* Finlandia Sahti Ky, Sastamala: Finlandia Sahti Strong
10,0 %-til., Sahtimestarit: Petteri Lähdeniemi, Auli Mattila

* Ravintolapanimo Beer Hunter’s, Pori: Mufloni Sahti
6,66 %-til. Sahtimestarit: Erik Ekholm, Mika Heikkinen

* Maaseutupanimo Hollolan Hirvi, Hollola: Kivisahti
6,5 %-til. Sahtimestari: Ilkka Sipilä

* Lammin Sahti, Hämeenlinna: Lammin tummahko sahti
7,5 %-til. Sahtimestari: Sirpa Kääriäinen

* Matti Punakallio, Sahtikrouvi, Hartola: Hartolan Sahti
9,0 %-til. Sahtimestari: Matti Punakallio

* St. Urho’s Pub / Perhon Panimo, Helsinki: Pyhän Urhon Sahti
9,0 %-til. Sahtimestarit: Antero Rohkea, Sauli Jarva, Esa Mustonen

* Viini-Heila, Heinola: Pihamaan Sahti
9,0 %-til. Sahtimestarit: Marko Matsar, Janne Pihamaa

Poissa ovat tänä vuonna ainakin neljä , ehkä peräti viisi mahdollista kaupallista sahdintekijää.

* Keudan Panimo, Kerava: Keudan Sahti, 7,0 %-til. Sahtimestari: Seppo Sälpäkivi. Keravan toiseksi suurimman panimon sahti oli mukana viime vuonna (2012) ensimmäistä kertaa. Nyt ei ole.  

* Malmgårdin Panimo, Loviisa: Huvila Sahti, 8,2 %-til. Sahtimestarit: Markku Pulliainen, Tuomas Markkula. Huvila Sahti on ollut mukana usein viime vuosikymmenen aikana, ei kuitenkaan aivan säännöllisesti. Laatu on myös vaihdellut vuorovuosin melko paljon.  

* Koskipanimo Oy, Tampere: Plevnan Sahti, 8,5 %-til. Sahtimestari: Sam Viitaniemi. Tamperelainen ravintolapanimo teki syksyllä 2012 ensimmäisen sahdin, sai loistavan vastaanoton, mutta ei ole mukana Urkin katselmuksessa. Seuraava sahti on kuitenkin tulossa syksyllä, sillä Aleksis Kiven päivä (10.10.) on muotoutumassa sahtiperinteeksi Pirkanmaan keskuksessa.

* Ravintolapanimo Bruuveri, Helsinki: Fredan Stydi, 9,5 %-til. Sahtimestari: Ilkka Sysilä. Kampin kauppakeskuksen aktiivinen ravintolapanimo ei tänäkään vuonna ehtinyt imellyttää sahtia. Edellisestä osallistumisesta (2010) on jo vierahtänyt muutama vuosi. Harmi, sillä sahti oli loistava.

* Vakka-Suomen Panimo, Uusikaupunki: Prykmestar Riuska Savusahti, 10,0 %-til. Sahtimestari: Jani Vilpas. Vuonna 2010 VASP valmisti kiinnostavan savuisen sahdin. Toistaiseksi ensimmäinen erä on ollut myös ainoa. Valitettavasti.

* O d o t e t t a v i s s a :  Pyynikin Käsityöläispanimo on uusi pienpanimo Tampereella. Oman sahdin valmistaminen on ollut tuotantosuunnitelmissa jo aivan alusta (2012) alkaen. Toivottavasti vuoden kuluttua Urkin sahtikatselmus täydentyy myös tämän pohjoishämäläissahdin muodossa – ja maussa!

Kommentointi: J.T. Laakso

Advertisements

Written by Toimittaja

10.05.2013 klo 16:12

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: