OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Pääsiäispyhinä oma olutfestivaali – kaikessa rauhassa

with 2 comments

Rousal Brygghus -saaristolais- panimon ensimmäinen olut on Pils. © Kuva: J.T. Laakso.

Tulevan viikonloppuna vietetään pääsiäisen pitkiä pyhiä. Sunnuntaina vaihdetaan myös kesäaikaan ja toiselle pääsiäispäivälle maanantaihin osuu aprillipäivä – säästä riippuen monien ulkoterassien avauspäivä.  Ja tämä on totta…

Olutalalla keväiset vapaapäivät tarjoavat mainion tilaisuuden pitää omaa olutfestivaalia. Pääsiäisen ja kevään kausioluita voi maistella hyvässä seurassa ja pääsiäisen perinneherkkujen kanssa kotioloissa. Mutta monet olutravintolat, hyvätkin, ovat jopa pidentäneet aukioloaikojaan. Muutaman hyvän ystävän kanssa voi istua pari kolme tuntia päiväsaikaan kaikessa rauhassa maukkaan oluen ja siiderin parissa.

* Olutravintola Pikkulintu pakottaa oluenystävän vielä kiirastorstaina viihtymään toisaalla, esimerkiksi työssä, aina kello 15:een saakka. Mutta koko pääsiäisen pitkäperjantaista toiseen pääsiäispäivään maanantaihin (1.4.) Puotilan mallaskeidas avautuu jo kello 12 päivällä. Ja sunnuntainahan jonottamaan pitää rientää jo kello 11 – jos on edellisyöltä unohtunut vanha talviaika kelloon.

Pikkulinnussa jatkuu edelleen mainioiden kausioluiden tyhjennysmyynti Tammi alet ja vähän lagereitakin. Tämä tarkoittaa yksinkertaisesti normaaliakin alhaisempia hintoja, esimerkiksi runsaasti isoja (0,66 – 0,75 l.) pulloja 10 euron kappalehintaan. ”Normaalihanoissakin” on maisteltavaa: MgP:n kokeileva uutuus Proto #1 (5,5 %) ja Plevnan rajoitettu erikoiserä Smörre IPA Special Edition (5,9 %) saattaa riittää vielä pyhille. Valikoimaan tulee myös kaksi uutuusolutta aivan uusilta panimoilta: Rousal Pils (4,6 %), Rousal Brygghus, Rosala, Kemiönsaari ja Henrik Imperial Amber Ale (8,5 %), ABC Brewing, Norja.  

*One Pint Pub Helsingin Ruoholahdessa avautuu päivittäin kello 13, ja sunnuntaiseen tapaan myös ruoka-annoksia on tarjolla. Tavanomaisten oluterikoisuuksien ohella kannataa varautua Saksan Düsseldorfista tuotujen Uerige Alt -juhlaoluiden (4,7 %) nauttimiseen. Vuonna 1862 peustettu panimo vietti viime vuonna (2012) 150-vuotisjuhlavuottaan ja on pakannut perinneherkkua patenttikorkkipulloihin neljällä erilaisella etiketillä. Oluterä on todella tuoretta: pullotus on tehty 18.3. panimolla kaupungin sydämessä Rein-joen rannalla ja p.e. -päiväys on 18.5. Rajoitetussa valikoimassa on myös vehnä-alt Ueriges Weizen (4,7 %) sekä Brauerei im Füchschen -panimon Füchschen Alt (4,8 %).

* Kitty’s Public House avataan joka päivä kello 12, lauantaina jo kello 11. HOK-Elannon OlutHuone -ryhmän ravintoloissa on I.P.A.-kuukausi päättymässä, mutta erikoisvalikoiman tuotteita on vielä rajoitetusti saatavilla. OlutHuoneiden huhtikuun Kuukauden Hanaolut on saksalainen klassikko TAP 1 Meine blonde Weisse (5,2 %), Brauhaus Schneider & Sohn, joka saattaa ehtiä joihinkin hanoihin jo pyhiksi.  

* Black Door Public House avautuu päivittäin kello 11 – kuten normaalistikin. Siiderimaaliskuun teematuotteita on saatavilla myös pääsiäispyhinä. Mukana on muiden muassa real cider -herkkuja. Kalaravintoloissa ja Black Doorissa pyörähtää aprillipäivänä maanantaina käyntiin huhtikuun teema: Belgian olutviikot.

* Lue: oluiden arvioita! 
* Lue: Tilaa ja järjestä Opastettu Oma Olutfestivaali – ja osallistu Helsingissä avoimiin opastuksiin!  
* Lue lisää: Olutkulttuurin edistämistoiminnasta – ja tilaa järjestelyt omalle tilaisuudelle!

OLUTVERKKO kokoaa hyvien olutravintoloiden pääsiäiserikoisuuksista lisää tietoja tähän osoitteeseen, myös muualta kuin Helsingistä.
Tarkista! Kutsu kaverit mukaan! Pidä Oma Olutfestivaali! Kaikessa rauhassa! Kiireettä! Kohtuullisesti!

Advertisement

Written by Toimittaja

27.03.2013 klo 09:01

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ei Pave Maijasta!

  Tykkää

  Matti S.

  28.03.2013 at 19:01

 2. Hei, hienoa! Rauhallisesti, ilman musiikkia, ilman koheltajia, ilman esiintymistä, valoisassa. Ehtii vielä vaikka kylään ja pääsiäispöytään. Ja vain hyviä juomia!

  Tykkää

  Peku

  27.03.2013 at 15:59


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: