OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut 13-13: Pääsiäisvalikoiman huippu on vitamiiniolut

leave a comment »

Cuvée de Pâques, Brasserie St-Feuillien SA, Le Roeulx, Belgia
90 / 100 pistettä.

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot vuoden alusta alkaen.

* Osallistu OLUTKANSANÄÄNESTYKSEEN! Valitse kaikkein pohjoismaisin suomalaisolut! 

HUOM! Pääsiäisen vuoksi OLUTVERKON Viikon Olut 14-13 julkistetaan jo kiirastorstaina 28.3.

stfeuilliencuveepaquesploVäri on tumma ruskea, kuparinpunainen, läpinäkyvä kirkas. Vaahto on valkea, pumpulimaisen runsas, tiheä, tasainen, kestävä. Tuoksu on hedelmäinen, hunajamainen, mausteinen. Maku on keskitäyteläinen, makea, kirpeän hedelmäinen, voimakkaan hunajamainen, yrttimäinen, luonteikas, mausteinen, pehmeän hedelmäinen, omenamainen, luumumainen. Juotavuudeltaan melko suoraviivainen.

Ruokapöydässä sopii kanasalaatin kanssa.

Panimon erikoisuus on huippupuhdas vesi, joka nostetaan panimorakennuksen alla olevasta kaivosta. Valmistuksessa käytetyt maltaat ovat münchener, karamünchener (karamelli) ja pilsner, humalat Saaz, Spalt ja Styrian Goldings. Resepti sisältää lisättyä sokeria ja C-vitamiinia.

Oluen nimi tarkoittaa ”pääsiäissammiota”. St-Feuillienin panimon oluet valmistetaan pintahiivatekniikalla perinteisellä uuttamismenetelmällä (infuusio). Varastokäyminen tapahtuu vaakatankeissa kuukauden ajan ja toinen käyminen pullossa runsaat kaksi viikkoa.

Friartin perhe aloitti oluenpanon jo vuonna 1873 Le Roeulx’n kylässä luostarin raunioilla. Nyt on ohjaksissa neljäs sukupolvi, emäntänä Dominique Friart. Panimomestari on Alexis Briol. Brysselistä lounaaseen sijaitseva luostari Abbaye St-Feuillien du Roeulx perustettiin vuonna 1125 ja tuhoutui Ranskan vallankumouksen (1789) aikoihin.

Tänä vuonna (2013) 140 vuotta täyttävän Friart-panimon vuosituotanto on 3,4 miljoonaa litraa.

J.T. LAAKSO

7,5 %-til., kantavierre 15,5 p-%, katkeroainepitoisuus 24,5 EBU, väri 37,9 EBC, tumma pullossakäyvä ale, luostariolut (Biere d’Abbaye). Kausiolut. Suositus tarjoilulämpötilaksi 8-12 °C.

Kertalasipullo 0,33 l., Alkon vähittäismyyntihinta 4,16 e. Maahantuoja Diamond Beer Oy, Vantaa.

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita.

* Lue lisää: Kevään ja pääsiäisen kausioluita ravintoloissa, Alkossa ja kaupoissa! – koonnut: OLUTVERKKO – Sinua varten!

Mainokset

Written by Toimittaja

25.03.2013 klo 08:34

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: