OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Kotiolutpanija: ”Tekeminen on kivaa, juominen kivempaa”

leave a comment »

23-vuotias helsinkiläinen kotipanija Jaakko Hirvelä esittelee olutharrastustaan Helsingin Sanomien Hurmioitunut-artikkelisarjassa tänään torstaina (14.03.2013).

Teoreettisen filosofian opiskelija Hirvelä kutsuu opiskelija-asunnon keittössä Pukinmäessä toimivaa tuotantolaitostaan Nyrkkipanimoksi. Tuotteiden nimiä ovat Katkera Elämä, Maaorja, Mustana, Ukko Ylijumala ja Barleywine. Viime jouluksi valmistui erä numero 18. Mieletön Munkki on nimetty Pertti Jarlan Fingerpori-sarjakuvan mukaan.

Jaakko Hirvelä innostui kotipanoon maistettuaan kaverinsa valmistamaa kotiolutta. – Kun oluen tekee itse, siinä on makuja enemmän kuin kaupan oluissa. Pitkän odottamisen jälkeen uuden erän maistaminen on jännittävää. Maun analysoinnissa vierähtää monta iltaa.

– Oluen tekeminen on kivaa, mutta juominen on kivempaa, Hirvelä kiteyttää toimittaja Jaana Laitisen kirjoittamassa artikkelissa.  

* Lue lisää: Valtakunnallinen Kotiolutkilpailu 19. kerran ja Vuoden 2013 Kotipanijan nimeäminen
ja myös muita olutalan tapahtumia kevään aikana!
* Lue: Vuoden Kotipanija 2010, 2011 ja 2012. Uutinen on vuodelta 2011.
* Lue: Kotioluiden ja sahtien testejä ja esittelyjä

* Valtakunnallinen Kotiolutkilpailu järjestetään touko-kesäkuun aikana 19. kerran. Ilmoittautuminen ja näytteiden toimitus tulee tehdä vapun aattoon 30.4. mennessä. Kilpailussa on neljä sarjaa:  pohjahiivaolut eli lager, pale ale, imperial stout ja belgialainen vahva vaalea pintahiivaolut eli ale.  Kilpailun järjestää Perinteisen Oluen Seura ja tulokset ratkeavat 15.06.2013 mennessä.

* Sahdinvalmistuksen Suomen Mestaruus -kilpailu järjestetään 22. kerran eri kuntien ja pitäjien karsintojen perusteella valittujen kotisahtimestareiden kesken lauantaina 3.8. Hämeenkyrössä Heiskan Kylätoimintakeskuksessa. Lue: Sahtiverkon sahtiutisia. – tulossa myös tietoja kuntien karsintakisoista.

Mainokset

Written by Toimittaja

14.03.2013 klo 08:53

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: