OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Olutmestarin IPA hanavalikoimissa läpi tulevan kesän

leave a comment »

Heikki Vuokko ja Mirva Kylmäkorpi aloittivat yhteisen oluenpanon marraskuussa ja pääsivät maistelemaan valmista tuotetta helmikuun puolivälissä. © Kuva: J.T. Laakso

Heikki Vuokko ja Mirva Kylmäkorpi aloittivat yhteisen oluenpanon marraskuussa ja pääsivät maistelemaan valmista tuotetta helmikuun puolivälissä. © Kuva: J.T. Laakso

* Lue 777 IPAn arvio!

Oy Sinebrychoff Ab:n viime syksynä viidettä kertaa järjestämän Olutmestari -kilpailun voittaja sai mahdollisuuden valmistaa omien mieltymysten mukaisen oluen Koffin panimolla Keravalla. Sff Olutmesatari 2013 Mirva Kylmäkorpi lupasi valinnan jälkeen tuoreeltaan, että olueen tulee rekkalasillinen humalia.

Sff Olutmestarin 777 IPA on nyt valmis ja se tulee perjantaina 1.3. HOK-Elannon OlutHuone -ryhmän 17 olutravintolan Kuukauden Hanaolueksi. Huhtikuussa jakelu laajenee eri puolille maata noin 130 olutravintolan kausihanatuotteeksi. Olut on myynnissä laajassa hanajakelussa koko tulevan kesän ajan.

Sff Olutmestarin 777 IPA (5,7 %) on sitrusmaisen raikas täysmallasolut. Ennakkotietojen mukaan olut on kuiva, maukas, hedelmäinen ja helposti juotava. Maltaat ovat pilsner sekä vaalea ja tumma karamellimallas. Katkerointiin käytetään amerikkalaisia Cascade- ja Citra-humalia.

Erikoisoluen valmistuksesta vastaa Mirva Kylmäkorven kanssa Sinebrychoffin projektipäällikkö Heikki Vuokko, joka toimi viime kesän loppuun saakka Sinebrychoffin omistaman Karhupanimon olutmestarina Porissa. Kylmäkorpi työkentelee nykyisin The Gallows Bird Pubissa Espoossa. Koffin Olutmestari -kilpailun aikaan hän oli HOK-Elannon OlutHuoneiden baarimestarina.

Sff Olutmestarin 777-IPA:n hauska nimi koostuu kolmestä seiskasta: alkoholipitoisuus (5,7 %), katkeroainepitoisuus (57 EBU) ja väri (17 EBC) päättyvät kaikki 7-numeroon. Kuivahumaloidun oluen kantavierre on 13,5 %Plato.

India Pale Ale, IPA, on kuuluisa, perinteinen brittiläinen oluttyyli. Brittiläisen Kansainyhteisön loiston aikoina kauppalaivastot seilasivat kaikkialla maailman valtamerillä. Matka saarivaltakunnasta esimerkiksi Intiaan oli niin pitkä, että oluen säilyvyyden lisäämiseksi valmistuksessa käytettiin tavanomaista runsaskätisemmin humalaa.

* Lue 777 IPAn arvio!

Mainokset

Written by Toimittaja

26.02.2013 klo 09:41

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: