Uusi Kalaravintola Helsingin keskustaan

Uusi Kala on nousemassa Helsingissä Eerikinkadulle. © Kuva J.T. Laakso

Kala liikkuu tämän talven pakkasilla hyvin – ja käy pyydyksiin.

Delifox Ravintolat Oy:n Kalaravintolat -ryhmään on nousemassa uusi kala joskus lähitulevaisuudessa.

– Avajaisajankohta ja uuden kalan nimi paljastetaan loppuviikolla, Delifox Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Markku Orasmaa lupailee.

Kuudes kalaravintola sijaitsee Eerikinkatu 14:ssä Corona Baaria ja Kafé Moskvaa vastapäätä. Huoneistossa toimi aikaisemmin homobaarina tunnettu Fenix. Uusi olutravintola nousee tiloihin hiljakseen toimitilojen remontin myötä.

Kalaravintolat vietti viime vuonna (2012) 20-vuotisjuhlavuottaan. Ensimmäiset kalat perustettiin vuonna 1992 Tennispalatsiin (Vastarannan Kiiski, siirtynyt vuonna 1997 Runeberginkadulle) ja Töölöön (Janoinen Lohi). Vuosien saatossa kalojen määrä on vakiintunut viiteen – edellisten lisäksi Punavuoren Ahven, Hilpeä Hauki Kalliossa ja Kaunis Kampela Lauttasaaressa. Ison Roban Leijuva Lahna (1999-2004), Kirkkonummen Kultainen Kuha (2005-08) ja Oulunkylän Maltainen Monni (2007-10) on lakkautettu. Vuonna 1992 perustettu Ison Robertinkadun Black Door Public House on siirtynyt vuonna 2001 myös Delifoxin olutravintolaksi.

Kulttuuriympäristössä

Uusi Kalaravintola sijoittuu pääkaupungin vilkkaaseen kulttuurikeskustaan, sen yhteen ytimeen. Lähistöllä toimivat Yrjönkadun Lilla Teatern ja Amos Andersonin Taidemuseo. Corona Baarin alakerrassa ovat elokuvateatteri Andorra ja klubitila Dubrovnik. Edelleen Eerikinkadulla ovat turkulaisen Kustannusyhtiö Sammakon kirjakauppa, Kavan (Kansallinen Audiovisuaalinen Arkisto) elokuvateatteri Orion sekä Maaseudun Sivistysliiton ja Maahenki-kustantamon toimitilat. Olutravintolan vieressä on arvostettu ravintola ja catering Helmi.

Hyvän, monipuolisen olutravintolan tunnelmaa kohtaan kehittyy tässä ympäristössä laatupaineita. Mikä siis olisi sopiva kala ja sopiva nimi tällaisella paikalla sijaitsevalle olutravintolalle?

Osallistu kilpailuun ja ehdota nimeä tämän uutisen Jätä komentti / Kommentilla -komennolla. Voit tehdä ehdotuksen omalla nimellä, nimimerkillä tai nimettömästi. Leikkimielisen ideakisailun järjestää OLUTVERKKO asiasta kiinnostuneiden (olut)kansalaisten kesken!

Nyt siis a) NAUTTIMAAN, b) MIETTIMÄÄN, c) MUOTOILEMAAN!

* Lue lisää: Kalaravintolat-ryhmästä.
* Lue: Olutkansanäänestys mukavimmasta kalasta.

63 vastausta artikkeliin “Uusi Kalaravintola Helsingin keskustaan

  1. Meukkaava Makrilli, Iloinen Mutrusuu, Näsäviisas Nokkakala, Rikkiviisas Ruutana, Paatunut Pasuri, Eerikinkadun Torpedohai, Hoippuva Harjus, Kaatunut Keila, Jaxuhaliva Pusukala…

    Tykkää

  2. Elosteleva Elaska, Vierivä Nieriä, Kierivä Nieriä, Ruma Ruutana (vs. Kaunis Kampela), Karhennettu Turtana (kysykää lupa Aku Ankan toimituksesta), Jumalaton Teisti, Mututuntuma, Thai men :3

    Tykkää

  3. Muistan hyvin kun Juha Lehto oli Iso Roballa sulkemassa Leijuva Lahna -ravintolaa (ja muuttamassa sitä rockbaari Stageksi – joka toimii edelleen Delifox-ravintolana) ja seisoskelin hänen kanssaan Lahnan tiskin ääressä. – No mihinkäs aiot perustaa seuraavan kalan, kysyin. – Jaa, saas nähdä vaikkapa ihan lähistöllekin. Ja voi olla että Lahna vain siirretään uuteen tilaan, Juha Lehto vastasi.
    Elettiin vuotta 2004. Olisikohan tämä nyt sitten se Leijuvan Lahnan uusi paikka…?!

    Tykkää

  4. Kai tiedätte että kalaviittaus löytyy myös gay-slangista ja tuo varmasti alan harrastajia paikalle? :)

    Tykkää

  5. Kampin Teisti , Stadin Silakka , Kampin Karppi , Sähäkkä Silli , Stadin Siika , Eerikin Teisti .
    Siinäpä meidän ajatushautomosta Valkasta:)

    Tykkää

  6. Järjestimme samantapaisen nimi-ideointikisailun jo silloin kun Kalat oli perustamassa uutta ravintolaa Oulunkylään. Toimitimme muutamia ehdotuksia myös ketjujohdolle ja muistiin on jäänyt ainakin sellainen palaute, että toimistossa oli naurettu rutkasti yhdelle ehdotuksellemme: HAISEVA SILLI.
    Oulunkylän sittemmin jo suljetusta Kalaravintolasta tuli kuitenkin MALTAINEN MONNI.

    Tykkää

  7. Nyt pitää tähän väliin todeta, että HIENOA! Saatiin ensimmäiset ei-suomenkieliset ehdokkaat – itse asiassa me Toimitustiimissä jännättiin eniten tätä asiaa! Kiitos, Risto!
    Toinen huomio: ei kait ole AIVAN välttämätöntä, että nimessä on juuri kaksi sanaa eikä että ne alkavat samalla kirjaimella, vrt. Janoinen Lohi – Vastarannan Kiiski jne. HIENOA JeBa ja Antimus!
    Jatketaan ideointia!
    Jaana / OLUTVERKON Toimitustiimi

    Tykkää

  8. Pakaste Seiti, Saa käyttää! Oli muuten työnimenä eräälle Kalaravintolalle!

    Tykkää

  9. Jo Punavuoren Ahventa ehdotettiin aikoinaan Kiimaiseksi Kuhaksi! Olisko jo aika?

    Tykkää

  10. Hienoa uutinen! Nythän voi tehdä jalkaisin keskustan Kalakierroksen eikä ole turhan pitkiä välejä. Anteeksi vaan Hilpeä Hauki ja Kaunis Kampela!

    Tykkää

  11. Sampi olisi hyvä: ”Sammaltava Sampi” tai ”Sammunut Sampi”.. tai ei kait sentään!

    Tykkää

Jätä kommentti

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.