OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Pikkulinnun Pohjolan Parhaisiin mahtuu vain yksi suomalaispanimo

with one comment

Olutravintola Pikkulintu Helsingin Puotilassa aloitti vuodenvaihteessa uudella Pohjolan Parhaat -valikoimalla. ”Pohjoismaiden parhaita pienpanimo-oluita” on mukana 17. Suomalaisista panimoista Pohjolan Parhaisiin lukeutuu vain yksi, viime kesänä käynnistynyt Rekolan Panimo Mäntsälästä.  

Eniten pullo-olutvalikoimassa on norjalaisen Lervig Aktiebryggeri-panimon tuotteita Stavangerista (5) ja tanskalaisen Fanø Bryghusin oluita (6). Tarjolla on ennen muuta upeita stouteja ja erikoisoluita. Rekolan Panimon olutuutuus on Munkintie (6,7 %).

Fanø Bryghusin sarjassa on kiinnostavia taiteilijaoluita: Kunstner øl No. 5  Imperial Vestkyst (8,3 %), voimakkaasti katkeroinen India Pale ale,  Kunstner øl No. 4  Gorm Chocolate Imperial Stout (10,0 %) ja Kunstner øl No. 3 Havgus (2,7 %), mieto mutta voimakkaasti Simcoe-, Centennial- ja Cascade-humalilla katkeroitu IPA.

Taiteilijaolut Nro 4:ksi tituleerataan muuten myös Fanøn valmistama ravintolan 10-vuotisjuhlaolut  Pikkulintu Triple IPA (11-12 %), eli numerojärjestys lienee seonnut jo alussa.

* Lue: OLUTVERKON testiryhmien arvioita!

* Tutustu Pohjolan Parhaat -valikoimaan artikkelin lopussa!

Olutravintola PIKKULINTU: Pohjolan Parhaat 31.12.2012 alkaen
Pohjoismaiden parhaita pienpanimo-oluita

Lervig Aktiebryggeri, Norja

Lucky Jack 4,7% /0,33 l. 7,00 e
Meripihkan punertava, keskitäyteläinen, raikkaan sitruksinen jenkkityylin pale ale, jossa kuiva, pitkä jälkimaku. Yksinkertainen, hieno olut.

Betty Brown 4,7% /0,33 l. 7,00 e
Ruskean punertava, keskitäyteläinen, aavistuksen paahtuneen maltainen, kermaisen makeahko brown ale, jossa jälkimaussa humalan katkeruutta. Kuuluisan Jackie Browniin kevytrunkoisempi serkku.

Hoppy Joe 4,7% /0,33 l. 7,00 e
Punertava, runsaan hedelmäinen, pihkaisen aromaattinen, katkera pikku-IPA. Erittäin hieno, tasapainoinen olut ja niin lähellä extremeä kuin näillä prosenteilla voi päästä. Hoppy days are here again!

Konrads Stout 10,4% /0,33 l. 9,00 e
Sysimusta, paahtuneen maltainen, suklaisen silkkinen imperial stout, jossa kauniin katkera jälkimaku. Vuorenpeikkojen valinta syksyn pimeisiin iltoihin!

Rye Ipa 8,5% /0,33 l. 8,00 e
Oranssin punertava, öljyisen täyteläinen, pihkaisen hedelmäinen ja erittäin katkera IPA – sanan varsinaisessa merkityksessä. Yksi hienoimpia pohjoismaisia uuden aallon oluita, joka ei kalpene vertailussa Amerikan-serkkujensa kanssa!

Nøgne Ø, Norja

India Pale Ale 7,5% /0,5 l. 9,00 e
Maltaisen täyteläinen, erittäin katkera olut. Cascade-humala antaa pitkän ja katkeran jälkimaun. Jos oluesi pitää olla väritön, hajuton, mauton ja nopeasti juotava niin suosittelemme sinulle jotain muuta. Kysy vain rohkeasti.

Fanø Bryghus, Tanska

Fanø Bryghus Kunstner øl No. 5  Imperial Vestkyst 8,3% /0,33 l. 9,00 e
Hedelmäisen runsas, herkullisen aromaattinen ja erittäin katkera IPA. Oluentekijä nero Ryan Witter-Merithewn kunnianosoitus juurilleen ja uudelle Amerikkalaiselle oluelle. Kaikilla tavoin täydellinen jenkkityylin IPA varttuneemmille alan harrastajille!

Fanø Bryghus Kunstner øl No. 4 Gorm Chocolate Imperial Stout 10% /0,33 l. 9,00 e
Lähes musta, suklaisen paahtunut, karmean runsas imperial stout, joka lyö luun kurkkuun heille, jotka häntä takki auki lähestyvät. Ärhäkkä örkki, josta oligarkitkin diggaavat! Käsittämätön luomus.

Stormflod Milk Chocolate Stout 5,8% /0,5 l. 9,00 e
Musta, paahtunut, monimuotoinen ja erittäin täyteläinen sweet stout. Myrsky ja mylväys heille, jotka eivät juuri tänään jaksa laskea oluensa kaloreita.

Vadehavs Øster Stout 3,7% /0,5 l. 9,00 e
Lähes musta, kevytrunkoinen, paahtuneen maltainen ja kuiva stout, jonka valmistamisessa on käytetty paikallisia ostereita. Erinomaisen juotava olut tästä nykypäivänä harvoin nähtävästä, mielenkiintoisesta oluttyypistä.

Shanty Amber Ale 6,5% /0,5 l. 9,00 e
Kauniin punertava, erittäin aromaattinen, tumman hedelmäinen ja aavistuksen turvesavuinen olut, jossa maltaan runsasta makeutta. Aidosti erikoinen olut, joka yllättää Sinut housut kintuissa.

Fanø Bryghus Kunstner øl No. 3 Havgus 2,7% /0,5 l. 8,00 e
Pieni, trooppisen aromaattinen, teknisesti täydellinen pieni olut. Maailman paras sessio-IPA, jota pitäisi olla myynnissä jokaisessa suomalaisessa ruokakaupassa ja ABC-huoltamolla.

Rekolan Panimo, Mäntsälä, Suomi

Munkintie 6,7% /0,5 l. 9,00 e
Suomesta löytyy useampikin Munkintie, mutta vain Mäntsälässä tehdään se ainoa oikea, tuhti ja henkevä suodattamaton tumma ale. Vahvat sukujuuret Belgian oluiden suuntaan, lieneekö ihan Belgian serkku kyseessä. Kiireettömälle nautiskelijalle herkkuhetki.

Hornbeer, Tanska

The Fundamental Blackhorn 11% /0,5 l. 10,00 e
Musta, lakritsisen paahtunut ja alkoholimaisen lämmittävä imperial stout, jossa on kaikkea paljon – ja sitten vielä vähän lisää. World Beer Cupin hopeamitalisti 2012! Brutaali monsteri, jossa asiat ovat perustavanlaatuisesti järjestyksessä.

Beer Here, Tanska

Kremlin Crude Russian Imperial Stout 10% /0,5 l. 12,00 e
Musta, erittäin runsas, maltaisen makeahko ja aavistuksen savuinen imperial stout olutmaailman suurelta elostelijalta Christian Skovdal Andersenilta. Jos öljy aikanaan loppuu, tulee tälle herkulle kysyntää!

Nils Oscar Company, Ruotsi

Bordsöl 2,7% /0,33 l. 6,00 e
Rusehtavan keltainen, kevyt, maltaisen makeahko ja yrittimäisen humalainen pieni olut. Autoilijan iltapäiväolut, yllättävän hyvä!

Nynäshamns Ångbryggeri, Ruotsi

Bötet Barley Wine 2010 /0,25 l. 8,00 e
Syvän punertava, täyteläinen, viinimäisen hedelmäinen ja lämmittävä barley wine, johon ikä on tuonut aavistuksen kuivuutta.

Advertisement

Written by Toimittaja

03.01.2013 klo 10:29

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] on kelpuutettu myös Pikkulinnun Pohjolan parhaat -sarjaan – ainoana […]

    Tykkää


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: