OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Kohtuullisesti – Panimoliiton viitoittamaa tietä

leave a comment »

Kohtuullisesti -kuvio on painettu myös useiden suomalaisoluiden ja -siidereiden etikettiin.

Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliitto julkaisi viime keväänä kohtuullisesti.fi -sivuston, jonka tarkoituksena on saada suomalaisia ajattelemaan omaa alkoholinkäyttöään ja ohjaamaan sitä kännäämisestä kohtuullisuuteen. Kohtuullisesti.fi-sivustolla on vieraillut jo 31 700 eri kävijää ja sivuston Mitä mieltä? -osiossa on yli 220 käyttäjien omaa kannanottoa kohtuullisuudesta.– Kohtuullisesti.fi on kohtuulliseen alkoholinkäyttöön ohjaava sivusto, Panimoliiton toimitusjohtaja Elina Ussa sanoo. – Elämä ilman ottamista on tietenkin aina sallittua, mutta usein on lähes tabu puhua aikuisten kohtuullisestakaan alkoholinkäytöstä.- Haluamme herättää keskustelua kulttuurissamme vallitsevaa humalajuomista vastaan fiksun alkoholinkäytön puolesta.

Vastuullisuutta ja yhteisöllisyyttä

Suomalaiset juovat määrällisesti saman verran kuin muutkin eurooppalaiset, mutta juomatavoissa vallitsee yhä humalahakuisuus. – On tullut aika siirtyä raittiusliikkeiden ajamasta mustavalkoisesta valistuksesta jokaisen omaa arviointikykyä vahvistavaan valistukseen. Yhteisöllisyyden vahvistuminen näkyy myös alkoholiin suhtautumisessa, Ussa jatkaa.

Verkkosivustolla julkaistuissa julkkisvideoissa esiintyy muiden muassa opettaja, kirjailija Arno Kotro, jonka mielestä suomalaisten suhtautumisessa alkoholiin on pielessä monikin asia. Tulevaisuuteen hän suhtautuu silti positiivisesti.

– Olen optimisti, uskon että suomalaiset juomatavat ovat hiljalleen muuttumassa. Se ei tapahdu niinkään juridisella ohjailulla, vaan siten, että asenteet ja ilmapiiri muuttuvat. Ja siihenhän me kaikki voimme olla vaikuttamassa”, Kotro toteaa.

Asenteet humalajuomista kohtaan tiukentumassa

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen Sosten teettämän Suomalaisten alkoholiasenteet 2012 -selvityksen mukaan 66 % eli enemmistö suomalaisista on sitä mieltä, että humalajuomiseen suhtaudutaan liian vapaasti. Asenteissa on kuitenkin havaittavissa muutos sallivampaan suuntaan.

* Kohtuullisesti.fi on Panimo- ja virvoitusjuomateollisuusliittoon kuuluvien yritysten yhteinen vastuuhanke, jolla halutaan jakaa tietoa vastuullisesta alkoholinkäytöstä ja kohtuullisuudesta.

Panimoliiton jäseniä ovat Hartwall Oy, Nokian Panimo Oy, Olvi Oyj ja Sinebrychoff Oy.

* OLUTVERKON julkaisija, tiedotusalan ammattilaisvetoinen viestintätoimisto Suomen Oluttiedotus sekä kansalaistoimintaa järjestävä OK – OlutKulttuuriKlubi painottavat toiminnassaan olut– ja yleisestikin juomakulttuurin kehittämistä – ei siis vaalimista tai ylläpitämistä kuten monet oluenjuonnin harrastajien muodostamat ryhmät. OK – OlutKulttuurKlubi on runsaan vuosikymmenen aikana järjestänyt useita kampanjoita, koulutusiltoja ja seminaareja olutharrastuksen kehittämiseksi. Valtakunnalliset Olutharrastuspäivät järjestetään vuosittain ja alueellisia olutharrastuspäiviä tarpeen mukaan.

* Tutustu ja Tule mukaan! * Olutverkkoon! * OK-klubiin!

Advertisement

Written by Toimittaja

21.11.2012 klo 11:27

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: