OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut: Saksan ensimmäinen India Pale Ale

with 4 comments

Crew IPA, Crew AleWerkstatt GmbH, München, Baijeri, Saksa; valmistuspaikka: Schlossbrauerei Hohenthannner KG, Hohenthann, Saksa
94 / 100 pistettä

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot vuoden alusta alkaen.

Maailma muuttuu – olutmaailmakin. Perinteisesti omintakeinen ja varsin tiukka saksalainen olutkulttuuri on alkanut muuttua, ottaa vaikutteita muualta maailmasta, muunlaisiltakin olutkulttuurialueilta.

Alkusyksystä maistelijoita Suomen parhaissa olutravintoloissa alkoi viehättää upouuden saksalaisen Crew AleWerkstatt -panimon – tosiaan: vielä englanninkielinen nimikin! – kaksi tyylikkäästi katkeroitua alea. Ja nykyisin niin joustavasti ja nopeasti toimiva Alko nappasi oluet heti erikoisvalikoimaansa.

Väri on puolitumma, punaruskea, läpinäkyvä, lähes kirkas. Vaahto on valkoinen, pehmeän runsas, isokuplainen, muodostaa pitsikuviota lasin reunoille, kestävä. Tuoksu on pihkainen, männynneulasmainen, voikukkamaisen katkeroinen.

Maku on täyteläinen, pehmeä, kuiva, toffeemainen, pihkainen, vahvan luonteikas, pullon pohjalla vahva hiivakerros. Humalalajikkeet ovat Herkules, Cascade, Citra ja Simcoe.

Tämä on ensimmäinen Reinheitgebot-maa Saksassa valmistettu India Pale Ale, ja onnistuu kyllä iskemään vahvasti katkeroitujen IPA-oluiden ystävien makuhermoon. Miellyttävästi.

Mario Hanel ja Timm Schnigula aloittivat oman ale-panimon saksalaisen olutmaailman sydämessä, Baijerin Münchenissä marraskuussa 2011. Ensimmäinen oma olut oli Crew Pale Ale (5,6 %, Alko 3,88 e / 0,33 l.) ja IPA on toinen.  Crew AleWerkstattin oluet valmistetaan vuonna 1864 perustetussa Schlossbrauerei Hohenthannner KG:ssä Hohenthannissa.

J.T. LAAKSO

6,4 %-til., kantavierre 14,6 p-%, katkeroainepitoisuus 58 EBU, väri 30 EBC, tummahko pintahiivaolut, India Pale Ale, IPA
Kertalasipullo 0,33 l. Alkon vähittäismyyntihinta 3,93 e. Anniskeluhinta 8,00 e.

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita. * Lue: Oktoberfest-oluet Suomessa 2012.  
* Lue lisää: Oktober-tapahtumia Suomessa – koonnut: OLUTVERKKO – Sinua varten!
* Lue ennakkotietoja: Talvi- ja jouluoluet Suomessa!

Written by Toimittaja

05.11.2012 klo 08:55

4 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Hyvä Alko! – sitten vielä paikallisolut vain paikallisesti Alkoon niin voisi vaihdella ostospaikkoja muunkin kuin pelkän parkkipaikan helppouden takia!

  Tykkää

  Jouko Kääriäinen

  11.11.2012 at 14:44

 2. Kiitos vinkistä, sen verran mielenkiintoinen tuote että pakko käydä maistamassa.

  Tykkää

  Mikki Nyman

  09.11.2012 at 18:04

 3. ”Suomen Parhaat Olutravintolat” viittaa tässä yhteydessä sellaisiin (olut)ravintoloihin ja pubeihin, joissa on aikaansa seuraava, monipuolinen ja jossain määrin myös vaihtelevainen valikoima, josta huolehtii ammattitaitoinen ja palveluhenkinen henkilökunta / vähintäänkin ravintolapäällikkö. Niitä löytyy olutalan onneksi kautta maan.
  CREWt on nähty esimerkiksi Maltaisessa Riekossa, Black Doorissa, Pikkulinnussa, Urhon Pubissa, Oluttupa 5 Pennissä Helsingissä, Gallows Birdissa Espoossa. Mutta muitakin on.
  Asiakkailla on myös OIKEUS ehdottaa ravintolalle tietyn tuotteen Hankkimista. Pidetäänpä kiinni siitä oikeudesta! KOHTULLISESTI!

  Tykkää

  OLUTVERKKO

  08.11.2012 at 12:28

 4. Onko tietoa missä nämä ”Suomen parhaat olutravintolat” sijaitsevat?

  Tykkää

  Mikki Nyman

  08.11.2012 at 11:38


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: