OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut: Kekri on suomalainen sadonkorjuuaika

with one comment

Laitilan Kievari Kekri, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy, Laitila
89 / 100 pistettä

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot vuoden alusta alkaen.

Tulevana lauantaina 3. marraskuuta 2012 vietetään suomalaisen kansankalenterin perinteistä kekri-päivää, jota sittemmin on alettu kutsua pyhäinpäiväksi, aiemmin pyhäinmiestenpäiväksi, jolloin kunnioitetaan suvun vainajien muistoa. Syksyinen kekri-aika on merkinnyt kesän kasvukauden sadonkorjuun päättymistä ja tuottajat ovat muuttuneet kuluttajiksi ja nauttijoiksi. Tuore Kekri-olut ja -sahti on aina ollut välttämätön Suomen kansalle.

Olutkulttuurin kehittäjien keskuudessa kekri on tämän vuosituhannen puolella noussut kiinostavaksi ja arvostetuksi olut- ja sahtikulttuurin edistämiskaudeksi. Olutalan valtakunnallinen verkostotilaisuus KEKRITAPAAMINEN keskusteluineen, maisteluineen ja sahdinvaihtoineen on järjestetty Helsingissä jo vuodesta 2005.

Laitilan kausioluen Kievari Kekrin väri on tumma, ruskea, läpinäkyvä, kirkas. Vaahto on valkoinen, niukka, laskeutuu nopeasti. Tuoksu on maltainen, imelän makea. Maku on täyteläinen, maltainen, makea, paksu, luonteikas, hedelmäinen, tummaa kypsää luumua, aprikoosia, tasapainoinen, helposti juotava.

Maltaat ovat pilsner, münchener ja karamelli, humalat Hallertau Magnum ja Hersbrucker, molemmat Saksasta. Märzen-tyylinen olut on tuotettu kausiolutvalikoimaan vuodesta 2009 alkaen.

Tänä vuonna Kekrin tuotannossa taisi tapahtua vahinkoa eikä pulloversio tullut Alkonkaan valikoimaan lainkaan. Onnekas oluen ystävä saattaa – OLUTVERKON testiryhmän tavoin – löytää Kekrin noin tusinan olutravintolan hanasta vielä varsinaisen Kekri-päivän (3.11.2012) aikaan ja alkavana kekri-kautenakin. Kannattaa kysellä ainakin: St. Michael Mikkeli, Gastropub Nordic Tampere, Public Corner Jyväskylä, Pub Kahdet Kasvot Tampere, Olutravintola Sillansuu Savonlinna, Sohwi Jyväskylä, Gastropub Jalo Jyväskylä, O’Malleys’s Pub Jyväskylä, Panimoravintola Bruuveri Helsinki.

J.T. LAAKSO

5,9 %-til., kantavierre 14,3 p-%, katkeroainepitoisuus 26 EBU, väri  EBC, tumma pohjahiivaolut, täysmallasolut, syksyn kausituote.
Suositus tarjoilulämpötilaksi 8-12 ºC.
 

(Kertalasipullo 0,5 l. repäisykorkilla. Alkon vähittäismyyntihinta 3,64 e (ennakkotieto, joka ei toteutunut).
Hanassa olutravintoloissa 0,5 l. anniskeluhinta 7,20 e.

* Laitilan Kievari Kekri on ainutlaatuisen tärkeä suomalainen kausiolut, joka on ollut LWT:n tuotannossa syksystä 2009 alkaen. OLUTVERKKO on koonnut perustietoja Kekrin etiketeistä ja Alkon tiedotteista kaikista Kekri-versioista. Voit lukea myös testiryhmien olutarviot kunkin vuoden arviosivuilta: Olutarvioita 2009-12 -> selaimen hakusana ”kekri”.

2011: 5,9 %-til., kantavierre 15,2 p-%, katkeroainepitoisuus 30 EBU, väri 37,9 EBC, tumma pohjahiivaolut, täysmallasolut, syksyn kausituote. Suositus tarjoilulämpötilaksi 8-12 ºC.

2010: 5,9 %-til., kantavierre 14,4 p-%, katkeroainepitoisuus 33 EBU, väri 39,3 EBC, täysmallasolut, tumma pohjahiivaolut.

2009: 5,9 %-til., kantavierre 14,6 p-%, katkeroainepitoisuus 27 EBU, väri 45,6 EBC, täysmallasolut, tumma pohjahiivaolut. Syksyn kausiolut. Suositus tarjoilulämpötilaksi 8-12 ºC.

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita. * Lue: Oktoberfest-oluet Suomessa 2012.  
* Lue lisää: Oktober-tapahtumia Suomessa – koonnut: OLUTVERKKO – Sinua varten!
* Lue ennakkotietoja: Talvi- ja jouluoluet Suomessa!

Written by Toimittaja

29.10.2012 klo 08:42

Yksi vastaus

Subscribe to comments with RSS.

  1. http://koti.phnet.fi/petripaavola/kekripyhainpaivahalloween.html

    Kekrin juuret ovat muinaisessa Babylonissa.

    Tykkää

    telson7

    01.11.2012 at 07:18


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: