OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Katuolut välineenä vaalikamppailussa Helsingissä

with 6 comments

© Kuva J.T. Laakso

Kolme korillista kierrätyslasipulloon pakattua katuolutta on jakelussa helsinkiläisen ehdokkaan kuntavaalimateriaalina. Kotikutoisessa etiketissä vaaditaan ”vapaampaa Helsinkiä”.

– Kyllä se tarkoittaa esimerkiksi pubien ja ravintoloiden aukioloaikojen ja terassi-iltojen aikarajojen vapauttamista, Vihreän Liiton ehdokas Simo Raittila korostaa.

Raittila kertoo valmistaneensa miedon, vahvasti humaloidun katuoluen tukiryhmän kanssa. Testissä pintahiivaolut (ale) osoittautuu varsin maukkaaksi. Etiketin numero 1001 ei viittaa EBU-katkeroainepitoisuuteen vaan Simo Raittilan ehdokasnumeroon Helsingin kuntavaaleissa.

* Lue lisää: kotioluesta ja sahdista!

* 1001 katuolut, valmistaja Simo Raittilan kunnallisvaalitukiryhmä

2,0 %-til., puolitumma mieto kotiolut, voimakkaasti humaloitu, hopped-up lame ale, pintahiivaolut
Kierrätyslasipullo 0,33 l. Maksuttomassa jakelussa kunnallisvaalien (28.10.2012) alla Helsingissä.

“Vapaampi Helsinki“ on tavoitteena Vihreän Liiton kunnallisvaaliehdokkaalla numero 1001, Simo Raittila Helsingissä. Kadulla jaossa oleva vaaliolut on väriltään tummahko, ruskehtava, samea. Vaahto on valkoinen, runsas, tasainen, nopeasti laskeutuva. Tuoksu on voimakkaasti katkeroinen. Maku on kevyt, todella kuiva, katkeroinen, mieto, lähes kotikaljamainen, vaikka noin 2 prosentin alkoholipitoisuus onkin ns. ykkösoluen veroinen. Vahva katkerointi tekee oluesta maukkaan ja luonteikkaan.

Lienee ainutlaatuinen vaalimateriaali, joka maistuu oluen ystävälle vihreän liikkeen ulkopuoleltakin. Simo Raittilan tukiryhmä on pakannut vaalioluen kierrätyslasipulloon ja laatinut komean etiketin, joka on liikuttavasti painettu monistuspaperille ja leikattu käsin irti.

Pisteet: 94 / 100.

Arvio: J.T. Laakso

Advertisement

Written by Toimittaja

19.10.2012 klo 18:27

6 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Petri Jussila, SDP:n kuntavaaliehdokas (Nro 29) Jyväskylässä kirjoittaa Jyväskylän Olutkulttuuriseuran sivulla tänään (27.10.2012) näin:

  Onko muilla jyväskyläläisillä oluen ystävillä jotain toivomuksia tai ehdotuksia kaupungin päätöksentekoon? Olut liittyy mm. kulttuuriin, työllisyyteen, talouteen, terveyteen sekä valitettavasti myös sosiaalitoimeen.

  Minusta suomalaisen juomakulttuurin pitäisi siirtyä ryyppäämisestä kohti seurustelua, jossa oluiden maullakin on merkitystä.

  Näkemyksiäni saa kommentoida ja kritisoida.

  Tykkää

  OLUTVERKON Toimitustiimi

  27.10.2012 at 11:19

 2. Tässäpä kuvaus vaalitoimistosta. Lähde: Yhdet vielä. Baarikärpäset kertovat (Like, 2005)

  Antti Lindqvist: Ravintola Huvipursi

  ”Sanavalmiutta arvostetaan, ja sitä, että maksaa velkansa. Hirsipuuksi kutsutussa juottolassa istuu aamuyhdeksästä iltahämäriin kaljavaasit kovettuneissa kourissaan noin parinkymmenen keski-ikäisen miehen ja muutaman samoihin lukuihin yltäneen naisen muodostama kantapeikkojen perusjoukko.
  He ovat työttömiä, Wärtsilän telakalta kenkää saaneita ja monien muiden alojen duunareita. Tietävät kaiken talojen rakentamisesta, metallialan hommista, autoista ja varsinkin viinan iloista ja kiroista. Pöytäviina on täällä huonekaluviinaa.
  Oma lukunsa ovat kalastajat, jotka eivät puhu koskaan mistään muusta kuin kaloista, veneistä ja saaliiden määrästä. … Kalastajilta saa, kun ymmärtää ajoissa tilata, huokean jouluhauen ja -siian pöytäänsä.” (s. 37-38)

  Tykkää

  Sakari Rööperistä

  26.10.2012 at 15:25

 3. EHDOKKAAN VAALITOIMISTO PUBISSA

  Helsinkiläinen kuntavaaliehdokas Otso Kantokorpi (vas) kertoo pitävänsä vaalitoimistoa punavuorelaisessa korttelipubissa Huvipursi-ravintolassa, Pursimiehenkatu 27,

  Kantokorven haastattelu on julkaistu tänään (26.10.2012) Kansan Uutisten Viikkolehdessä. Ehdokas on aukeamalla isossa lähes sivun kokoisessa kuvassa pubin pöydässä pitsikuvioinen tuoppi edessään.

  Tykkää

  OLUTVERKON Toimitustiimi

  26.10.2012 at 09:02

 4. No nyt sitten paheksumaan. Joukolla.

  Tykkää

  Setä ja Täti

  21.10.2012 at 19:10

 5. Onpa hieno idea. Menestystä tavoitteiden toteuttamisen.

  Tykkää

  Matti Katila

  20.10.2012 at 14:52

 6. Hyvä, Simo! Raikasta kampanjaa!

  Tykkää

  Kalle

  20.10.2012 at 11:51


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: