Suomalaisen oluen päivä lauantaina

Venäjänkielinen sukunimi Sinebrychoff tarkoittaa ’sinimahaista’.
Suomalaisen Oluen Päivää vietetään 13. lokakuuta. Nikolai Sinebrychoff sai oikeuden perustaa Hietalahden panimon Helsinkiin juuri 13.10. vuonna 1819.
Sinebrychoff järjestää viidettä kertaa oman Suomen Olutmestari -kilpailun olutravintoloiden tarjoilijoiden kesken. Alkukarsintoja on järjestetty jo kuukausien ajan.
Suomalaisen oluen päivänä Helsingissä järjestettävään loppukilpailuun ovat selviytyneet seuraavat henkilöt: Antti Peltonen, Oliver´s Corner, Rovaniemi, Arttu Äikäs, Panimoravintola Plevna, Tampere, Kasper Toroska, Pub Winston, Pori sekä helsinkiläiset Miika Korpela, HOK-Elannon Oluthuone William K. Kurvi, Mirva Kylmäkorpi, HOK-Elanto, Jussi Meronen, Panimoravintola Bruuveri, Lotta Rytkönen, Black Door Public House, Jani Suomalainen, Ravintola Teerenpeli, Pasi Susipuro, HOK-Elannon Oluthuone Kaisla ja Mikko Yli-Hukka, HOK-Elannon Oluthuone Kitty´s Public House.
Suomen Olutmestari 2013 saa palkinnoksi suunnitella yhdessä Sinebrychoffin panimomestarin Heikki Vuokon kanssa oman oluensa, jonka Sinebrychoffin panimo valmistaa tulevana keväänä. Koffin olutmestari pääsee myös olutelämysmatkalle Kööpenhaminaan.

Kymmenestä loppukilpailijasta neljä edustaa helsinkiläisen osuusliikkeen HOK-Elannon ravintola-työntekijöitä.
Kylmäkorpi, Peltonen, Meronen, Rytkönen ja Toroska olivat loppukisailuviisikossa. Voittajaksi selviytyi vain kolme vuotta ravintola-alalla työskennellyt Mirva Kylmäkorpi, joka tarjoilee osuusliike HKO-Elannon ravintoloissa, usein esimerkiksi Bierhuis Amsterdamissa Helsingin Ruoholahdessa.
– Rekkalastillinen amerikkalaista humalaa, Kylmäkorpi paljastaa tulevan oluensa reseptin kulmakiveksi.
Koffin olutmestari -kisailun tarjoiluoluet olivat suomalainen Sinebrychoff Porter (7,2 %), tanskalainen Carlsberg (4,6 %), saksalainen Franziskaner Hefe Weissbier (5,0 %) pullosta sekä irlantilainen Guinness Draught (4,2 %) ja suomalainen Koff III (4,5 %) hanasta.
Neljänä edellisvuonna Koffin olutmestarit kisailivat belgialaisen Stella Artois -lagerin (5,0 %) nimissä ja voittaja joutui edustamaan Suomea valtavassa kansainvälisessä tarjoilukilpailussa eri puolilla maapalloa.
* Lue lisää Suomalaisen Oluen Päivästä: Suomalaisen Oluen Päivä on hyvin kansainvälinen
HUOM! Loppukilpailun tulokset lisätty uutiseen 13.10.2012.
Hyvä Mirva! Hyvä Elanto!
TykkääTykkää
Adam
14.10.2012 at 11:07