OLUTSUOMI – olutverkon uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

OLUTVERKON Viikon Olut: Laitilan Kievari-sarjan uutuus on Barley Wine

leave a comment »

Laitilan Kievari Barley Wine, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas Oy, Laitila
84 / 100 pistettä

* Lue: Kaikki Viikon Olut -arviot vuoden alusta alkaen.

Väri on ilman hiivaa tumma, ruskea, valoa vasten viininpunainen, läpikuultava. Pullonpohjalla olevan hiivan sekoittumisen jälkeen olut on väriltään samean ruskea, likainen, läpinäkymätön. Vaahto on olemattoman niukka, valkea, tiheä. Tuoksu on hedelmäinen, makean viinimäinen, mausteinen, kumimainen. Maku on täyteläinen, paksun hedelmäinen, makea, lakritsainen, yrttimäinen, paksun, makean viinin tapainen. Jos pullon pohjalla olevan paksun hiivakerroksen sekoittaa mukaan, makuun tulee pehmeää leipämäisyyttä ja hienoista karheutta. Jälkimaku on lämmittävän vahva ja tasapainoinen, voimakkaan katkeroinen.

Valmistuksessa käytetään münchner-, kristalli-, suklaa- ja pale ale -maltaita, vehnämallasta, uusiseelantilaista Nelson Sauvin -humalaa, vettä ja hiivaa.

Valmistajan mukaan barley wine (”ohraviini”) on parhaimmillaan 1-2 vuoden pullossakypsymisen jälkeen. Parasta ennen –päiväys on pullotuksesta kolmen vuoden päässä. Etiketin mukaan tämä on ”laitilalainen barley wine” ja tulosta voi todella sanoa onnistuneeksi ja kiinnostavaksi.

Nykyisin melkoisen harvinainen barley wine –oluttyyppi kuuluu brittiläisiin perinteisiin tyyleihin. Elokuussa 2012 Lontoon Great British Beer Festivaalilla Iso Britannian parhaaksi olueksi valittiin Coniston Brewing Co Ltd:n No 9 Barley Wine (8,5 %).

Eli nyt on Barley Winen aika!

J.T. LAAKSO

8,3 %-til., kantavierre 20,7 p-%, katkeroainepitoisuus48 (Alko 27,6) EBU, väri 62 (Alko 195) EBC, tumma täysmallasolut, pullossa käyvä pintahiivaolut, laitilalainen barley wine . Suositus tarjoilulämpötilaksi 12-14 °C.
Kertalasipullo repäisykorkilla 0,33 l. Alkon vähittäismyyntihinta 4,93 e. (testit: 26.08.2012 ja 07.09.2012; p.e. 22.08.2015)

* Lue lisää: OLUTVERKON arvioita.
* Lue lisää: Kesän kausiolutarvioita.

Written by Toimittaja

10.09.2012 klo 08:39

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: