OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Wagner ei saanut Viiviä – mutta koko hääväki veti kunnon kännit!

leave a comment »

Juba Tuomola nauttii Wagner-olut… etiketistä. © Kuva J.T.Laakso.

Viivin  ja Wagnerin juhannushäät pielessä – Oma olut ja siideri jäävät sentään lohduksi

Teatteriarvio julkaistaan aivan  l ä h i a i k o i n a .

Sian morsian. Viivi ja Wagner häätunnelmissa. Helsingin Kaupunginteatteri Studio Pasila. Kantaesitys 5.9.2012. Käsikirjoitus: Juba Tuomola. Dramaturgia: Merja Turunen. Ohjaus: Katja Krohn. Koreografia: Inka Tiitinen. Lavastus: Markus Tsokkinen. Puvut: Riitta Anttonen-Palo. Valot: Teppo Saarinen. Äänet: Marko Ahokangas. Naamiointi ja kampaukset: Aino Hyttinen. Rooleissa: Sanna Hietala, Sixten Lundberg, Markku Huhtamo, Oskari Katajisto, Hannele Lauri, Pia Runnakko, Emilia Sinisalo, Matti Heikkilä, Aino Hyttinen, Satu Noroluoto-Fäldt.

* Wagner-olut, Olvi Oyj, Iisalmi

4,5 %-til.; kantavierre 10,7 p-%, katkeroainepitoisuus 22 EBU, väri 10 EBC, vaalea lager, pastöroimaton täysmallasolut.
Tölkki 0,568 l. Vähittäismyyntihinta xx e. (05.09.2012)

Väri on vaalea, syvän keltainen, kirkas. Vaahto on valkoinen, niukahko, kuplainen, haihtuu lopulta kokonaan pois. Tuoksu on maltainen, voimakas. Maku on keskitäyteläinen, maltainen, pehmeä, hennosti hedelmäinen, luonteikkaan runsas, tasapainoinen, helposti juotava. Jälkimaku on paksun maltainen. Panimon mukaan Wagner-olut on aromatisoitu ”sikamaisen hyvillä humalalajikkeilla”. Täysmallasolut on onnistunut varsin mukavasti.

 * Viivi Päärynasiideri, Olvi Oyj, Iisalmi

4,7 %-til., vaalea kevyt päärynäsiideri, perry, valmistettu käymisteitse. Valmistusainekset: vesi, päärynäviini, päärynätäysmehutiiviste, hiilidioksidi, aromit, säilöntä-, makeutus- ja happamuudensäätöaineet, väri. Lisäaineet kaliumsorbaatti, natriumdisulfiitti, asesulfaami K, aspartaami. Energia 28 kcal / 117 kJ, hiilihydraatteja 0,5 g. Sokeripitoisuus 5,0 g/l.
Tölkki 0,5 l. Vähittäismyyntihinta 3,05 l. (05.09.2012)

Väri on vaalea, haalean kellertävä, hieman samea, mahlamainen. Aluksi vaaleaa vaahtoa ja äänekästä kuplimista lasiin kaadettaessa. Tuoksu on pehmeän hedelmäinen, sokerimainen. Maku on keskitäyteläinen, makea, hedelmäinen, päärynämäinen, sokerimainen. Muistuttaa kovasti lasten esanssisia päärynälimonadeja, joita vuosikymmenten varrella on valmistettu Aku Ankan, Smurffien, Herra Hakkaraisen ja muidenkin populaarihahmojen merkeissä. Viivi Päärynäsiideri on ikävä välietappi varhaisteinien virvoitusjuomien ja nuorten ensimmäisten mietojen alkoholijuomien sarjassa.

Advertisement

Written by Toimittaja

06.09.2012 klo 18:27

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: