OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Viiviä ja Wagneria voi pian juoda tölkistä

leave a comment »

Olvin syysuutuudet rakentavat siltaa juomakulttuurin ja sarjakuvataiteen välille. Juba Tuomolan suosikkihahmot Viivi ja Wagner saavat oman Viivi-päärynäsiiderin (4,7 %) ja Wagner-täysmallasoluen (4,5 %).

Sika Wagner saa oman oluen, tyttöystävä Viivi päärynäsiiderin. Etiketit on piirtänyt Juba Tuomola.

– Olen maistanut oluen ja se oli hyvää, taiteilija Juba Tuomola sanoo ennakkoon. – Pari vuotta sitten tehtiin Wagnerin Olutkirja ja samalla alettiin puuhata näitä juomia. Oma osuuteni näkyy tölkkien etiketeissä.

Viivi ja Wagner -hahmot esiintyvät myös teatterinäyttämöllä. Helsingin Kaupunginteatterin Pasilan näyttämölle valmistuu 5.9. Katja Krohnin ohjaama Sian morsian – Viivi ja Wagner häätunnelmissa. Sian roolissa nähdään Sixten Lundberg ja Viivinä Sanna Hietala. Kaupunginteatteri on tehnyt Viivi ja Wagner -näytelmän jo kahdesti aikaisemminkin: Viivi ja Wagner vuonna 2006 sekä Viivi ja Wagner Teneriffalla vuonna 2009.

Myös toinen juomakulttuuriin liittyvä menestyssarjakuva nähdään tänä syksynä teatteriversiona. 12.9. valmistuu Espoon Kaupunginteatterissa Pertti Jarlan käsikirjoittama Fingerpori Jussi Helmisen ohjauksena. Heimo Vesan, Rivo-Riitan, Krapula-Päivin ynnä muiden rooleissa esiintyvät  Taisto Reimaluoto, Mari Turunen, Ilkka Heiskanen, Reino Nordin, Teemu Aromaa ja Mari Lehtonen.

Fingerpori III ja IV-olutta on valmistanut Koskipanimo Oy Tampereella sekä Fingerpori Bisse -olutta ja lonkeroa Sinebrychoff Oy Keravalla.

* Helsingin Sarjakuvafestivaali järjestetään 27. kerran 7.-9.9. Lasipalatsinaukiolla. Teemana on Belgia, Tintin ja Asterixin kotikontu. 

* Lue OLUTVERKON testiryhmän arviot uutuuksista (Tulossa)

Mainokset

Written by Toimittaja

31.08.2012 klo 13:06

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: