OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Urhon Pubissa avattiin 1000. ESB-tynnyri

leave a comment »

St. Urho’s Pubissa iskettiin tänään alkuillasta tuhannes (1000.) Fuller’sin ESB -cask-tynnyri auki. Käsinpumpattava tynnyriolut on ollut Urhon Pubin hanassa siitä saakka, kun brittiläistä real ale -olutta on ollut saatavana Suomessa. 

St. Urho’s Pub hankki yhtenä ensimmäisistä maamme olutravintoloista käsipumppuhanan. Se on kuulunut pubin valikoimaan 19.02.1998 alkaen. Urkkiin hankittiin toinen real ale -hana vuonna 2003. Nyttemmin kolmannessa käsin pumpattavassa hanassa on jatkuvasti tarjolla siideri. Urkille myönnettiin kesäkuussa 2011 brittiläinen Cask Marquee -tunnustus hyvästä käsipumppuoluen käsittelystä.

Käsipumppuhana on ollut Urhon Pubissa nyt 13,5 vuotta. Tuhannen tynnyrin saavutus merkitsee, että Fullers ESB -olutta on kulutettu jatkuvasti kuusi tynnyriä kuukaudessa eli 1,5 tynnyriä viikossa. 

Fuller’s ESB -etiketti 1970-luvulta.

Fullers, Smith and Turner PLC -panimo Lontoon Chiswickissä on perinteinen  brittiläinen perhepanimo. Samalla paikalla on valmistettu olutta jo 350 vuotta. Nykyinen panimoyhtiö on perustettu vuonna 1845. Extra Special Bitter (ESB) -olut on olut tuotannossa vuodesta 1971. Se nimettiin ensimmäisen kerran Iso-Britannian Vuoden Olueksi vuonna 1978 ja sen jälkeen kahdesti – tähän mennessä. Oluiden Maailman Mestariksi ESB on nimetty kahdesti.

Suomessa(kin) ESB on saatavilla cask alena (5,5 %), keg-astiaoluena (5,9 %) ja 0,5 litran lasipullossa (5,9 %, Alkossa 3,85 e). Fullersin maahantuoja on Heino Juomat Oy.

St. Urho’s Pub, Museokatu 10, Ostrobotnia, Hki, Kansallismuseon takana. Avoinna su-ti 15-01, ke-la 15-03. Ympärivuotinen terassi.

Mainokset

Written by Toimittaja

18.08.2012 klo 18:02

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: