OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Olut ei juurikaan vanhennu – ainakaan dramaattisesti!

leave a comment »

Tänään keskiviikkona (25.7.12) käyntiin pyörähtäneen VI Valtakunnalliset OlutHarrastusPäivät -tapahtuman ensimmäinen aattotapaaminen saunomisen ja olutmaistelun merkeissä kiteytti erään varsin yllättävän havainnon. Vanhentuneet oluet säilyvät yleensä  juomakelpoisina kuukausia, jopa vuoden parasta ennen -päiväyksen jälkeenkin. Jopa vieläkin pidempään!

Ryhmä olutalalla toimivia henkilöitä eri puolilta Etelä-Suomea oli havainnut kaapeihinsa ja hyllyilleen pitkäksikin aikaa unohtuneita olutpulloja. Parasta ennen -päiväykset on reippaasti ohitettu jo useita kuukausia sitten, parhaimmillaan / pahimmillaan lähes vuotta aiemmin.

Kokonaan toinen asia on OLUTVERKON testiryhmän vuonna 2008 aloittama portterikokeilu, jossa muutamaa Koffin Portteri -koria on tarkoituksellisesti  säilytetty ja testailtu kerran pari vuodessa.

Helsinkiläiseen saunailtaan saatiin mukaan viisi vanhentunutta olutta. Laitilan Kievari Vehnänen (5,5 %), Hartwallin Karjala (4,6 %), Malmgårdin Jouluolut (4,5 %), Vakka-Suomen Pale Ale (4,2 %), Olvin Tumma Jouluolut (4,7 %) ja Nokian Talvi (4,5 %) katsottiin kaikki sinänsä juomakelpoisiksi, mutta muutoksia oluet yleensä ovat kokeneet, pääasissa huonoon suuntaan.

VI Valtakunnalliset Olutharrastuspäivät Helsingin keskustassa  

Olut- ja sahtiharrastajat esittelevät toimintaansa ja harrastusmuotoja esimerkkinä toisilleen ja uusien harrastajien innostamiseksi.

Lisätietoja saa ja ideoita voi lähettää: olutinfo@netti.fi

KE 25.7. Aatonaatto

klo 16.30 Saunaolutilta, teema: suomalainen saunakulttuuri, olut, makkara (täynnä)

klo 19 Olutkulttuurikeskustelu, teema: vanhat oluet (tilausryhmä)

TO 26.7.  Aattopäivä

klo 14 Olutkulttuurikierros terasseille, lähtö rautatientorin SOPP-tapahtumasta

klo 16.30 Olutkulttuuria, parhaat pienpanimot, parhaat kausioluet (tilausryhmä)

klo 19 Olutkulttuuria, kesän kiinnostavimmat oluet: kölsch ja schwarz, tietoa, maistelua, arviointia (tilausryhmä)

PE 27.7. Varsinainen OlutHarrastusPäivä. teema: olutharrastuksen kirjavat muodot  

klo 11 Kesän kausiolut: pils, tietoa, vertailua, arviointia (tilausryhmä)

klo 16 Olutharrastus Tänään ja Huomenna – eilisen valossa: keskustelua, esittelyjä, eri teemoja, maistelua.
Kokoontuminen klo 16.00 Oluthuone Kaisla, Vilhonkatu 4, Fennia-kortteli, Rautatientorin toisella puolella. Tilaisuuden kesto klo 16.00-17.30 (-18.00).
VAPAA PÄÄSY!

klo 19 Kesän kausiolut: vehnä- ja valko-olut, tietoa, vertailua, arviointia (tilausryhmä)

LA 28.7. Varsinainen OlutHarrastusPäivä, teema: sahti  

klo 13 Kesän kausiolut: vehnä- ja valko-olut, tietoa, vertailua, arviointia (tilausryhmä)

klo 16 Suomalainen sahti tänään ja huomenna – eilisen valossa (täynnä)

klo 19 Olutkulttuuria, parhaat olut ja ruoka -yhdistelijät, parhaat kausioluet, sahti (tilausryhmä)

klo 21 Olutkulttuuria, parhaat pienpanimot, parhaat kausioluet (tilausryhmä)

SU 29.7.  Jälkilöylypäivä

klo 15 Saunaolutilta, teema: suomalainen saunakulttuuri, olut, makkara (täynnä)

TERVETULOA kehittämään olutharrastusta ja olutkulttuuria!  

Kaikkiin tilaisuuksiin voivat osallistujat esittää omia toivomuksiaan teemoista, aiheista ja kohteista – myös maistelukohteista!

Kaikkiin maistelu- ja arviointikierroksiin liittyy mahdollisuus tavata keskustelun ja maistelun merkeissä Rautatientorin SOPP-tapahtuman oluenvalmistajia.

Mainokset

Written by Toimittaja

25.07.2012 klo 20:31

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: