OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Moskovan Olutfestivaali peruttiin – taas!

leave a comment »

XIII Moskovan Kansainvälinen Olutfestivaali on jouduttu peruuttamaan. Festivaali peruutettiin myös viime vuonna eli 12. Moskovan Olutfestivaalit olivat kaksi vuotta sitten heinäkuussa 2010. Tieto peruutuksesta tuli vain vajaa viikko ennen festivaalipäiviä.

Venäjällä olut alettiin luokitella alkoholijuomaksi vasta muutama kuukausi sitten. Aikaisemmin täysin vapaa oluenmyynti on saanut myös osakseen kasvavan määrän erilaisia rajoituksia kuten ostamisoikeusikäraja (18 vuotta), kauppamyynnin aikarajoitukset. Perinteinen venäläinen kioskikulttuuri on täydellisesti hiipumassa erilaisten uusien hygieniavaatimusten vuoksi.

Uusi luokittelu vaikuttaa myös yleiseen  mielipiteeseen. Venäjän parlamentissa on kuvailtu olutfestivaaleja nuorisoa turmeleviksi kännäämistapahtumiksi: puolialastomat teinit taju kankaalla… nukahtelevat pusikkoihin (Duman edustaja Anatoli Beljakov).

XIII Moskovan Kansainvälinen Olutfestivaali oli tarkoitus järjestää 8.-10.06. Krokus-Expo -näyttelyhallissa Moskovan kehätiellä.

* Moskovan Olutfestivaalien peruuntuminen ei vaikuta OK – OlutKulttuuriKlubin opastuksella tehtävään Moskovan olutkulttuuriretkeen ensi viikolla. Festivaalivierailun tilalla on tutustumiskierros perinteisen moskovalaisen lähiön oluttupiin.  

Mainokset

Written by Toimittaja

08.06.2012 klo 12:57

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: