OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Lontoon Olympialaisissa aito elävä brittiolut ei saa olla edes näkyvissä!

with 3 comments

Lontoon GBBF-olutfestivaali on järjestetty vuodesta 1977 alkaen.

Ensi kesän Lontoon olympialaisten puitteissa on kehittymässä pienoinen skandaali. Maailmankuulu brittiläinen oma olut ei saa olla tarjolla, ei edes näkyvissä olympialaisten tapahtumapaikoilla.

Lontoon kesäolympialaiset tulevat villitsemään urheiluhulluja 27.07.-12.09.2012. Kisojen yksi taloudellinen päätukija on hollantilainen panimokonserni Heineken. 12,3 miljoonalla eurolla Heineken on saanut yksinoikeuden kisojen aikaiseen oluttarjoiluun ja -mainontaan.

Poikkeuksena on John Smith -panimon bitter Smootflow ja H.P. Bulmerin valmistama Strongbow-siideri – mutta niidenkin nimet ja merkit piilotetaan. Smootflow on tarjolla nimellä ”British Bitter” (brittiläinen bitter-ale) ja Strongbow nimellä ”Cider” (siideri).

Englantilaisia olutpiirejä on kuohuttanut ehkä kaikkein eniten krikettipelin suorituspaikka Lord’s. Englannin virallisen krikettisponsorin Marston’sin panimon käsipumput poistetaan ja Marston’sin olutlähettilääksi nimitetyn krikettimestarin kuvat peitellään. Kriketti on erittäin suosittu urheilulaji Iso Britanniassa.

Lontoon olympialaisten järjestelykomitean edustajan mukaan tukijoiden saaminen on niin raskaan urakan takana, että erikoisoikeuksia on pakko antaa.

”Olympialaisten Olutfestari” estetään!

Osittain samaan aikaan Lontoon kesäolympialaisten kanssa järjestetään 35 vuoden pitkät perinteet omaava brittien olutfestivaali GBBF (Great British Beer Festival), joka joudutaan urheilutapahtuman vuoksi siirtämään Earls Courtista Lontoon Olympia-halliin. 7.-11.08. pidettävää oluttapahtumaa ei saa kutsua ”olympialaisten olutfestivaaliksi” (Olympics Beer Festival), vaan se tullaan estämään. Samoin kielletään ”olympialaisten” nimitys kaikissa lontoolaispubeissa.

GBBF:n järjestäjän CAMRA:n (Campaign for Real Ale) johtaja Mike Benner pahoittelee kansallisjuomana pidetyn paikallisen oluen näkymisen estämistä. – Juuri nyt kun brittiläisestä oluesta ollaan kiinnostuneita kaikkialla maailmassa. Iso Britanniassa on nyt eniten panimoita sitten toisen maailmansodan.

Olympialaiset järjestetään Lontoossa tulevana kesänä kolmatta kertaa. Edelliset kerrat olivat vuosina 1908 ja 1948. CAMRA on järjestänyt GBBF-olutfestivaalin vuodesta 1977 alkaen, parina edellisvuonna oli jo järjestetty ”National CAMRA Beer Festival” – CAMRA:n kansallinen olutfestivaali.

Lontoon olympialaisten olutoloista kirjoitti toimittaja Roger Protz Publican’s Morning Advertiser -lehdessä huhtikuussa.

Mainokset

Written by Toimittaja

17.04.2012 klo 14:30

3 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kiitos tarkasta huomiosta. Artikkeli on korjattu.
  Olutverkko

  Tykkää

  Toimitustiimi

  30.07.2012 at 17:05

 2. Myös 1948 oli Lontoon Olympiakisat. Jutun mukaan vain 1908.

  Tykkää

  Markku Konttinen

  30.07.2012 at 16:49

 3. Saavatkohan suomalaiset koheltajabaarit järjestää ”virallisia olympiabaareja” ja -terasseja täällä kaukana?

  Tykkää

  Wau

  18.04.2012 at 18:45


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: