OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Omaa käsityöolutta uudessa pubissa Tampereella

with 3 comments

 Tampereen Pyynikillä avattiin viime perjantaina uusi olutpub Bar 101 Beers. Vetonaulana on oma panimo, joka alkuvaiheessa toimii sadan kilometrin päässä Euran Kauttualla, Lapin Voima Oy:n yhteydessä. Omiin tuotantotiloihin Tampereelle Käsityöläispanimo 101 Oy siirtyy tänä keväänä huhtikuussa.

Brew Bars 101 Oy:n rohkeasti perjantaina 13. päivänä tammikuuta avaama pub leimautuu brittiläiseen olutkulttuuriin. Valikoimaan on tulossa toista sataa olutta Murphy’s stoutista Newcastle Brown Aleen ja Caffreys’siin, belgialaisia (Chimey, Barbãr, Delirium Tremens) ja saksalaisia laatuoluita. Alkuvaiheessa on tarjolla puolen tusinaa baijerilaisen jättiläispanimon Oettingerin oluita – suuruudestaan huolimatta erittäin harvinaisia Suomessa. Oettingerin avajaistarjoukset ovat voimassa 1.4. saakka: Pils ja Export 4 e / 0,5 l. pullo, Weissbier Kristal, Hefe Weissbier, Weissbier Dunkel sekä Urtyp 4,50 e / 0,5 l. pullo. Kotimainen perusolut on Hartwallin Karjala.

Oma Real ale ja sahti vakiovalikoimassa

Käsityöläispanimo 101 toimii Vainio-Ketolan maatilapanimolta Säkylästä hankituilla Brew Moss –ravintolapanimolaitteistolla. 350 litran keittokapasiteetin panimo on ollut Vainio-Ketolassa kymmenen vuotta.

Uuden panimon haasteellinen hanke on valmistaa jatkuvasti tynnyrissä kypsyvää tuoreolutta, cask alea. Ensimmäiset käsivoimin pumpattavat real ale -oluet ovat bitter (Kuuro Majava), red pale ale (Pirun Polkka 6,6 %) ja portteri (Musta). Papa Pauzio’s Porter ja luostariolut ovat myös tulossa talven ja kevään aikana.

Kotimainen kansallisylpeys, sahti, on tulossa pysyvään valikoimaan. Sahdin toimittaa Lammin Sahti Oy Hämeenlinnasta.

Bar 101 Beersin eli tamperelaisittain Sataykkösen ruokapuoli koostuu paahdetuista leipäsistä eli toasteista: Valkosipuli-tonnikalatoast, Paholaishilloinen kinkku-toast ja kasvissyöjille Vegetoast. Ohjelmana on jamipohjainen Real Ale Open Stage erilaisille esiintyjille.

Baarissa on monipuolinen lehtivalikoima sekä mittava kirjasto asiakkaiden käytössä.

* Bar 101 Beers, Pirkankatu 1, Pyynikki, Tre. Avoinna ma-to 16-24, pe 16-02, la 14-02, su 15-23.

Written by Toimittaja

18.01.2012 klo 14:15

3 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. 13. huhtikuuta – ja taas perjantai! Onneksi olkoon sataykkönen: jo kaksi tapaturmapäivää ja toiminta jatkuu…

    Tykkää

    Usko Taikanen

    14.04.2012 at 10:57

  2. Lammin Sahti tuli sopivasti Suomalaisen Kulttuurin Päiväksi 28.2.

    Tykkää

    OLUTVERKKO

    29.02.2012 at 09:51

  3. Eiku onnea vaan taipaleelle!

    Tykkää

    Manselainen

    19.01.2012 at 17:49


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: