OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Kekri on kausioluen aikaa

with 2 comments

Kekri on suomalainen sadonkorjuujuhla!Pyhäinpäivänä – tänä vuonna lauantaina 5.11. – vietetään suomalaiskansallista Kekri-juhlaa, joka pohjautuu pakanuuden aikaiseen sadonkorjuuperinteeseen. Kekriä on vietetty aikoinaan kautta maan, mutta perinne taantui maalaisyhteiskunnan murtumisen mukana. Viime vuosina Kekri-perinnettä on elvytetty ja nyt myös satokauden syysoluet ja -sahdit kuuluvat saumattomasti Kekri-perinteeseen.

Olutalan harrastajia ja ammattilaisia on kutsuttu Helsinkiin Olut- ja Sahtiväen  Kekri-tapaamiseen vuodesta 2005 alkaen. Tänä vuonna Kekri-tapaaminen aloitellaan Helsingin keskustan olut- ja ruokaravintolassa, josta jatketaan opastetulle maistelukierrokselle kiinnostaviin uusiin ja tuttuihin olut- ja sahtipaikkoihin. Lue Olut- ja Sahtialan Kekri-tapaamisen 2011 ohjelmasta.

Ruokailevien osallistujien kokoontuminen aloitetaan kello 15 ja valittavana on Ravintola Vltava Elielinaukiolla Rautatieaseman edessä tai Ravintola Aino Pohjois-Esplanadilla. Ainossa on tarjolla Marraskuun Olutmenu, johon liittyy oma Aino Kuusenkerkkä -olut (5,5 %).

Kekri-tapaamisen ohjelma aloitetaan kello 17:ään mennessä. Keskustan kävelykierrokselle ja opastetulle kausiolutmaistelulle lähdetään kello 18:n jälkeen. Kierros päätyy bussimatkaan Helsingin keskustasta Espoon Niittykumpuun, jossa Gallows Bird -olutravintola on asettanut tarjolle Kekri-valikoiman oluita ja neljää erilaista sahtia. Sahdin lisäksi pari muuta real ale -olutta ja yksi real cider. Tuoteluettelo artikkelin lopussa! Illalla esiintyy kansanmusiikkiyhtye Sväng.

Kekri-aika on syksystä jouluun

Kekri-ajan tapahtumia järjestetään vilkkaasti kautta maan. Tänä syksynä ensimmäiset olivat  jo syyskuun alussa, kun Laitilassa kemuiltiin Kekrin merkeissä ja Loimaalla oli jälleen Köyrimarkkinat. ”Köyri” on ”kekrin” synonyymisana.

* la 3.9. klo 17 Laitilan Kekri – Olut- ja Ruokajuhla, Laitilan keskustassa. Ensimmäinen perinteinen Laitilan Kekri-juhla. Laitilan Kievari Kekri –olut julkistetaan.

* la 3.9. Köyrimarkkinat, Loimaa, Maatalousmuseo Sarka

* ma 5.9. – 21.9. Nyt on kekrin aika! – Syyskuun ruokahaaste. Äänestys parhaista resepteistä 29.9 saakka. Voittaja: punajuuriterriini ja suppilovahverohillo. Järj. teeiteparempaa.com/

* la 17.09. Kekrikemut, Honkalan Pitokartano, Kuopio. Sadonkorjuuruokaa ja kekritanssit.

* la 24.9.2011 klo 19 Kekrijuhlat, Väärinmajan Tapiola, Ruovesi. Väärinmajan maa- ja kotitalousseura ja kylätoimikunta

* pe-su 14.-16.10. KekriFest, Turku. Nykykansanmusiikin ja –tanssin festivaali, Läntinen tanssin aluekeskus. Logomo, klubit ja muut tilat ympäri kaupungin: Tuhmien tantsujen kioski, Kansakoululaulukaraoke ym.

* to 20.10. Kekristä sadonkorjuujuhla ravintoloihin, Bio Rex, Helsinki. Pientuottajille, pienkauppiaille, ravintoloille.

* to 20.10. klo 19 Kekrikemut, Ravintola Lasipalatsi. Järj. Talonpoikaiskulttuurisäätiö

* ke 2.11. Sawolaisen ruuan ja kulttuurin juhla Kekri, Syke-talo, Suonenjoen Vanhamäellä

* la 5.11. klo 15 (17)-21 Olut- ja Sahtialan Kekri-tapaaminen, Helsinki. Ravintola Vltava, Elielinaukio.

* la 5.11.klo 19 Kekrijuhlat, Pispala, Tampere. Sadonkorjuun, ilon, tanssin, leikin ja laulun juhla Hirvitalolla ja Elävän Tulen Olohuoneella, Selininkatu 5. Järj. Pispalan kulttuuriyhdistys ry.

* pe-su 11.-13.11. ELMA-messut, Hki: Mukana myös Kekrileikit, Lasten Kekri-paja, Kekri-teatteria / Naamat, Kekri-juhlaa, Kekri-ruokia

* la 12.11.klo 15 Kekritarinatuokio, Klamila, Baari Kujansuu, Vironlahti. Liisi Byckling kertoo Kekri-perinteistä. Muutenkin kerrotaan omia tarinoita, toiselta kuultuja tai muuten hankittuja. Järj. Klamilan Olutsilta.

* la 12.11. klo 16-19 Kekrijuhla, Arabianranta, Hki. Kekrikulkue Annalan kartanolta Arabianrantaan. Paras kekriasu palkitaan klo 17.45, Kekripukki poltetaan klo 18.30. Järj. Artova –kaupunginosayhdistys.

* ke 23.11. klo 16 Kekri-henkinen tarinointituokio perinteistä, ruuista, saunasta, oluesta ja talven kausioluista. Ravintola Cella, Hki. Saunomismahdollisuus lähistöllä. Järj. OK – OlutKultuuriKlubi ja Sahtiklubi. Liittyy Kallio Kipinöi -kaupunginosakulttuuriviikkoon.

* syksy 2011 Kekrirokki, Helsinki. Järj. Talonpoikaiskulttuurisäätiö. Joka toinen vuosi, edellinen 30.10.2009 Kulttuuriareena Gloria. Toisen kerran syksyllä 2011.

* Saarioinen on laatinut Kekri-reseptejä.

* * * * *

Ravintola Gallow’s Bird, Niittykumpu, Espoo: 
Kekri-valikoima 5.11.2011 alkaen  

Panimo                                                 Tuote (alkoholipitoisuus  %)

Hanassa:

Ravintolapanimo Beer Hunter’s, Pori * Mufloni Kili Bitter, real ale (3,5 %); * Mufloni CCCCC IPA (7,0 %)
Ravintolapanimo Bruuveri, Hki * Marsalkka IPA (5,3 %); * Sportteri Extra Edition 2011 (10,0 %)
Finlandia Sahti, Sastamala * Finlandia Sahti (8,0 %)
Maatilapanimo Hollolan Hirvi * Kivisahti (6,5 %); * Kivipukki (6,6 %)
Keudan Panimo, Kerava * Stout ( %)
Laitilan Wirvoitusjuomatehdas * Laitilan Kievari Savuruis (5,3 %); * Laitilan Kievari Portteri (6,5 %)
Lammin Sahti, Hämeenlinna * Sahti (7,5 %)
Malmgårdin Panimo, Loviisa * Huvila E.S.B. (5,2 %); * Huvila Pale Ale  (4,2 %)
Koskipanimo, Tre  * Plevnan Luomu Pils (4,7 %); * Plevnan Vehnä (5,0 %)
Suomenlinnan Panimo, Hki * Helsinki Portteri, real ale  (4,5 %); * Vieno, real cider  (5,3 %)
Vakka-Suomen Panimo, Uusikaupunki * Prykmestar Luomu Pils (5,2 %); * Prykmestar Schwarz  (4,5 %)
Viini-Pihamaa, Asikkala / Heinola * Pihamaan Sahti (9,0 %)

Pullossa:

Beer Hunter’s, Pori *Äkäpukki, valmistunut 2008  (9,0 %)
Sinebrychoff, Kerava * Sinebrychoff Porter  (7,2 %)
Vakka-Suomen Panimo * Prykmestar Wehnäbock  (6,2 %)

Advertisement

Written by Toimittaja

18.10.2011 klo 14:41

2 vastausta

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] klo 9–19 ja la klo 9–16. * 02.10.-05.11.2022 Kekriaika Mikkelinpäivästä pyhäinpäivään. Kekri on satokauden ruoan ja juoman juhlaa. * 07.-08.10.2022 Dom Mikkeli, Lokafest. Porrassalmenkatu 18, Mikkeli.  * 20.-23.10.2022 Turun […]

    Tykkää

  2. […] Kekri on kausioluen aikaa | OLUTVERKKO – uutisia ja tietoa … – 18-10-2011 · Pyhäinpäivänä – tänä vuonna lauantaina 5.11. – vietetään suomalaiskansallista Kekri-juhlaa, joka pohjautuu pakanuuden aikaiseen …… […]

    Tykkää


Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: