OLUTSUOMI – Juomien Suomen uutisia ja tietoa oluesta

Olut-Suomi – oluenystävän oma verkosto

Hartwall teki Luomu-jouluoluen

leave a comment »

Hartwallin Lapin Kulta -jouluolut (4,6 %) valmistetaan tänä vuonna luonnonmukaisesti tuotetuista raaka-aineista. Maltaat ovat kotimaista tuotantoa ja luomu-humalat tuodaan Saksasta.

Lapin Kulta Luomu Jouluoluen mallasohra on kasvanut suomalaisilla luomutiloilla, Hartwallin Lahden tuotantolaitoksen panimomestari Mika Mäkelä kertoo.

– Luomu-humalaa ei valitettavasti saa Suomesta, joten valitsimme olueen sopivat luomuviljellyt humalat Keski-Euroopasta. Humalalajikkeet ovat Malling, Spalter Select sekä aromihumala Tradition, jotka antavat Lapin Kullalle tyypillisen raikkaan tuoksun.

Lapin Kulta Luomu Jouluolut Premium, tuotekuvaus: alkoholipitoisuus 4,6 %-til., kantavierre 11,4 p-%, katkeroainepitoisuus 35 EBU, väri 60 EBC.

Vuoden 2010 lopulla Hartwall valmisti yhdessä lahtelaisen pienpanimon Teerenpelin kanssa pienen erän Lapin Kulta Tuisku-luomuolutta (4,7 %).

Siideripuolella Hartwallin kausituote on Upcider Jouluomena (4,7 %). Raikkaan omenasiiderin jouluinen maku syntyy Royal Gala -omenasta, jota on höystetty calvadoksen ja tammitynnyrin aromeilla. 

Lue OLUTVERKON testiryhmän arvio Luomu Jouluoluesta (tulossa!) ja Tuisku-luomuoluesta sekä OLUTVERKON testiryhmän siideriarvioita (Tulossa!)

Written by Toimittaja

29.09.2011 klo 10:22

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: